Oylat Dünyanın En Büyük 4. Fuarında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Oylat Dünyanın En Büyük 4. Fuarında
30 Oca 2016 / Cmt 15:40
/ 544 Kez Okundu
| |

İnegöl ve bölgenin incisi konumunda bulunan Oylat Kaplıcaları Dünyanın en büyük 4. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda açılan stantla tanıtıldı.

TÜYAP Fuarı’nda açılan standı Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İTSO Başkanı Metin Anıl ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyette ziyaret etti.

CİDDİ BİR HAMLE İÇİNDEYİZ

Oylat Kaplıcaları standında kameraların karşısına geçerek bir değerlendirme yapan Başkan Aktaş, Oylat’ın sadece kaplıca turizmi olarak değil doğa ve sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Aktaş; “ Oylat İnegöl’e 26 km uzaklıkta Bursa – Ankara karayolu üzerinde ulaşımı çok kolay bir lokasyondadır. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi üç büyükşehrin tam ortasında ve hepsine 3-4 saatlik yolculuk mesafesindedir. Şifalı kaplıcalarımız ortalama 42 0 C su sıcaklığına sahiptir. Ayrıca çıkan bu su herhangi bir ısıtma ya da soğutma işlemine tabi tutulmadan tesislerimize ulaştırıldığı için vücuda en doğal haliyle uygulanmaktadır. Hatta bu şifa kaynağı suyun içilmesi de pek çok derde deva olmaktadır. Son 10 yılda biz Oylat’a 30 milyon TL civarında yatırım yaparak misafirlerimize en uygun ortamı hazırlamanın gayreti içinde olduk” dedi.

Son yıllarda kaplıca turizminin sağlık turizmine doğru kayarak bir kompleks ihtiyacının insanlar tarafından bir zaruriyet haline gelmeye başladığını da ifade eden Başkan Aktaş, Oylat’ın da bu konuda çok ciddi bir hamle içinde olduğuna vurgu yaptı.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN KALİTESİ ARTACAK

‘Su İle Gelen Sağlık’ isimli bir projeyi BEBKA desteği ile hayata geçireceklerini söyleyen Aktaş, bu projenin amacının bölgede var olan sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırarak, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ile sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.  

ELİT BİR TESİS OLUŞTURACAĞIZ

Aktaş ayrıca; “Bölgemizin tabiat harikası olan Oylat’ta uzun yıllardır var olan doğal su potansiyelinin daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi için sağlık turizmi sunan sağlık tesislerinin altyapı, eğitim ve teknoloji kapasitesini artırmak adına SUGESAM projesi ile sağlık turizm tesislerine çok modern ve elit bir tesis oluşturmak istiyoruz” dedi.

Kaymakam Ali Akça Belediye Başkan'ı Alinur Aktaş ve İTSO Başkan'ı Metin Anıl’dan oluşan heyet daha sonra Ulu Şehir Bursa standını ziyaret ederek buradaki yetkilerden bilgi aldı. Heyet buranın önemli simgelerinden olan Hacivat Karagöz ile hatıra fotoğrafı çektirerek fuardan ayrıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.