Özel Çocukların At Keyfi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Özel Çocukların At Keyfi
24 Mar 2018 / Cmt 12:20
/ 2.698 Kez Okundu
| |

21 Mart Down Sendromlular farkındalık günü etkinlikleri kapsamında özel çocuklar, Tabiat At Çiftliğinde ata binerek doyasıya eğlendiler.

Çilek Mobilya sponsorluğunda İZED ve ÜÇEL Özel Eğitim işbirliğinde Kazancı Muhtarın Yeri’nde kahvaltı yapan özel çocuklar, aft çiftliğinin yolunu tuttular.

Eğitmenler nezaretinde at binme keyfi yaşayan özel çocuklar, doyasıyla eğlendiler.

Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Rehber Öğretmeni Neşe Yeni,” Bu tip etkinliklerin yıl içine yayılması  ve sosyal etkinliklerin içinde özel çocuklarımızın olması onların öncelikle özgüvenlerini arttırıp sosyalleşmelerine fırsat verilmesine farklı ortamlarda nasıl davranılması gerektiğini ve ayrıca eğitimlerine destek olacağını belirtmek isterim.” Diyerek, Ailelerin çocuklarını sosyal ortamlardan uzak tutmamalarını hatırlattı.

İZED Başkan Yardımcısı Berrin Demiral, “Öncelikle her çocuk özeldir, farklıdır. Fakat bizim özel çocuklarımız farklılıklarıyla değil, benzerlikleri ile hayatın içine karışmak istemekteler. Bizlerde onların bu yolculuklarında iyi birer rehber olmalı, sosyal yaşamlarını kolaylaştırmalıyız. Onları benimseyip teşvik etmeli güler yüzümüzü sevgimizi hem onlara hem de ailelerine yansıtmalıyız” dedi.

 Tabiat At Çiftliğinde ata binen çocukların yüzlerinde ki mutluluk ve sevinç görülmeye değerdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.