Özel Öğrencilere Özel Şenlik

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 Özel Öğrencilere Özel Şenlik
16 May 2016 / Pzt 16:29
/ 363 Kez Okundu
| |

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan engelliler haftası, İnegöl’de bugün düzenlenen Özel Çocuklar Şenliği kutlandı.

Atatürk anıtı önünde başlayan program Belediye Spor Salonu’nda yapılan gösteriler ile sona erdi. Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

FARKINDALIK YARATMALIYIZ

Programın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Engelliler Haftası’nın farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

HERKES SAHİP ÇIKSIN

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Özel Çocuklar Şenliğindeki amacımız; çocukları derecelendirmek ya da sınıflandırmak değil, engelliler için farkındalık oluşturmaktır. Her şeyden önce, hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilincinde olmalı, duygularımızı ve düşüncelerimizi buna göre şekillendirmeliyiz. Engellilerin de yaşamın içinde olduğunu, onlarla beraber yaşamamız ve onlara acımak yerine fırsat vermemiz gerektiği mesajını kamuoyuna vermek istiyoruz. Ben etkinliğimize katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyor, herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyor ve tüm engelli çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılı bir hayat diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engelli öğrencilerin yaptıkları el işlerinin sergilendiği sergi kurdele kesilmesi ile açıldı. Sergi kurdelesini yine engelli öğrenciler yaptı.

Program Belediye Spor Salonu’ndaki gösteriler ile sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.