Özgür Öztürk’ten Zeytin Dalı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Özgür Öztürk’ten Zeytin Dalı
19 Haz 2016 / Paz 17:14
/ 890 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi Belediye Meclisi eski üyesi Özgür Öztürk, olası afetlere yönelik İnegöl’de yapılacak bilgilendirme, analiz, afet yönetimi gibi çalışmalara Saadet Partisi olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını dile getirdi.

SP Belediye Meclisi eski üyesi Özgür Öztürk, geçtiğimiz günlerde peş peşe yaşanan küçük depremlerin ardından Kentsel dönüşüm ve afet yönetimi açıklamalarının ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yapılan teklifle yürütülebilecek bir çalışma olması halinde göreve davet edilmişti. Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Öztürk, yapılabilecek çalışmalara Saadet Partisi olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

İŞİMİZİ KIŞ TUTMAK DURUMUNDAYIZ

Saadet Partisi Belediye Meclisi eski üyesi Özgür Öztürk, “Geçtiğimiz hafta peş peşe meydana gelen küçük depremlerden sonra yerel medyada da yansıdığı kadarıyla bazı beyanlarda bulunduk ve değerlendirmeler yaptık. Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki, yapmış olduğumuz açıklamalar üzerine sadece bir resmi kurumdan da olsa cevap gelmesini olumlu buluyoruz. Yine özellikle belirtmek istiyoruz ki bizlerin açıklamasında, bir kişi veya kurum ismine özellikle hedef gösterme kastıyla yer verilmemiştir. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş Bey, depreme hazır olma anlamında İnegöl Belediyesinin envanter bakımından hazır olduğunu ifade ettiler. Öncelikle bu açıklama vesilesiyle işin bu kısmının tamamlanmış olduğunu anlıyoruz. Demek ki sıra bu verilerin analizine ve bu analizlerin değerlendirilip sonuç odaklı bir takım projelerin hayata geçirilmesine gelmiştir. Elbette ki belediyemizin kentsel dönüşüm projeleri veya benzeri adımları yalnız başına ve kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmesini beklemiyoruz. Bizim açıklamalarımızda depreme hazırlıktan kast ettiğimiz; İnegöl'ümüzün kısa, orta ve uzun vadeli programlarının tespit edilmesi, afetler ve şehircilik yönüyle şehrimizin rahatlatılmasıdır. Sayın Başkanımız şu konuda da haklılar; evet İnegöl'de kaçak yapı durumu cüzi oranlardadır ve bu yönüyle yüreğimize su serpiyor. Ancak teknik konulara girmeden şu kadarını söyleyelim; 1999 sonrası yapıların bir kısmı dahi depreme karşı bazı riskler içerebilir, dolayısıyla biz işimizi kış tutmak durumundayız, yaz çıkarsa bahtımıza.”

ÖYLE BİR TEMENNİMİZ OLAMAZ

“Tabi ki bu konuda tek yetkili ve sorumlu İnegöl Belediyesi de değildir. Ancak afet yönetimi ve öncesi tedbirlerde, bazı resmi kayıt ve envanterlere sahip olunması, bütçesi ve personeliyle daha organize bir yapıya sahip bir kurumun bu işi yürütmesi çok önemlidir. Bu sebepten dolayı özellikle kentsel dönüşüm mefhumunda belediyemiz doğrudan olmasa bile yönlendirici yerel güç olarak ön plana çıkmalı, geleceğe yönelik yapacağı projeksiyonlarla muhtemel maddi-manevi büyük kayıpların önüne geçmelidir. Yoksa kentsel dönüşümü belediyemiz tek başına sahiplensin diye bir temennimiz olamaz.”

GÖNÜLLÜ EKİPLER OLUŞTURULMALI

“Ayrıca şunu da ifade etmek isteriz ki, şu ana kadar herhangi bir kurum, acil durum senaryolarıyla ilgili bir çalışma yürütmüşse bunu kamuoyuyla paylaşmalı, ilçe halkıyla entegre olmalı ve gönüllü ekipler oluşturulmalıdır. Yine şehrimizin tespit edilen stratejik noktalarında acil durum müdahale ekipmanları hazır bekletilmelidir. Tüm bu açıklamalardan sonra, bahsettiğimiz konularla ilgili bir gelişme sağlamak için elimizden gelen katkıyı gerek şahsım olarak gerekse Saadet Partisi olarak ortaya koymaya, ortak aklı ön plana çıkarmaya da her daim hazır olduğumuzu belirtir, ilçe halkımıza ve siz değerli basın mensuplarımıza saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.