Özürlü Vatandaşın Tuvalet İsyanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Özürlü Vatandaşın Tuvalet İsyanı
20 Tem, 2016 / Çar 13:00
/ 1.319 Kez Okundu
| |

“Neden yetkililer bizi düşünmüyor?”

İnegöl Belediyesi Ek Hizmet Binası arkasında, bedensel özürlü bir vatandaşın yaşadığı olay, bu güne kadar  önemsenmeyen acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Tuvalete girmek isteyen özürlü vatandaş için İnegölde uygun bir tuvalet yok!
Belediye meydanı ve İshakpaşa camii civarındaki halka açık tuvaletleri dolaştıktan sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki Belediye Ek Hizmet Binasının tuvaletine, oradan da  Belediye Kültür Sarayı çarşı esnafı tuvaletine tekerlekli sandalyesi ile gelen özürlü Orhan Aslan, ihticını giderek bir özürlü tuvaleti bulamadığından yakındı.
Hem aradığı yerlerde bir özürlü tuvaletinin bulunmayışı, hem de bazı yerlerde özürlüler için geçiş noktası olmayışı, ihtiyacını gidermek isteyen bedensel engelli Orhan Aslanı zor duruma soktu. 
Karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Aslan, "İnegölde hiç engelli yaşamıyor mu? Biz insan değil miyiz?" demekten kendini alamadı. Çevredeki vatandaşlara yakında gidebileceği özürlülerin kullanabileceği bir tuvalet var mı sorusuna olumsuz yanıt alan Orhan Aslan, "Neden yetkililer bizleri düşünmüyor? Neden İnegöl Belediyesi bu konuda bir adım atmıyor. İnegölde yaşayan bir çok özürlü vatandaş var. Bizlerin yararlanabileceği, ihtiyacımızı giderebileceğimiz tuvaletler neden yok? Bizler de bu ülkenin  insanıyız. Biz gezip dolaşmaya, dolaştığımız yerlerde ihtiyacımızı gidermeye hakkımız yok mu?" şeklinde konuştu.
Tuvalet bulamadığından dolayı sıkıştığını, altına kaçıracak duruma geldiğini ifade eden ve oldukçada terlediği görülen Aslan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslenerek, özellikle tuvalet bulma konusunda büyük sıkıntı çeken özürlüleri görmesini, seslerini duymasını, bu sorunu en kısa sürede çözmesini istedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.