Palanga Tepe Höyüğü alkoliklere mekan oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Haz 2019 / Pzt 08:20
/ 15.696 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı Akhisar Mahallesinde bulunan höyük ilgisizlikten atıl vaziyette beklersen, 2 sene önce yapılan incelemelerde höyükün altında ciddi tarihi bulguların olabileceği açıklandı.

İnegöl’e bağlı Akhisar Mahallesinde Akhisar Höyüğü diğer adı ile Palanga Tepe Höyüğü yetkililerden ilgi beklerken, atıl vaziyette kalan alan alkoliklerin mekânı haline geldi.
Bölgedeki ekin alanlarının kazılması ile tahrip olan Höyüğün yüzeyinde orta çağlara ait seramik parçalarına rastlanmıştı.

Konu hakkında konuşan Akhisar Mahallesi eski muhtarı Metin Kelebek “Buranın tarihi ile alakalı elimizde ciddi bir veri yok. Burada 2 sene önce Uludağ Üniversitesi Arkeoloji bölümünden hocalar geldiler incelemeler yaptılar. Burada eski çağlara ait bir şehrin olacağını ifade etmişlerdi. İnegöl Turizmine burası kazandırılması lazım. Sit alanına alınmıştı burası dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Alinur başkanımın da burasıyla alakalı bilgileri var” dedi.

TÜRK BAYRAĞI DİKMİŞTİ

Buraya sadece kendisinin döneminde bir Türk Bayrağı diktiğini ifade eden Metin Kelebek “Uludağ Üniversitesi Arkeoloji bölümünden hocalar incelemeler yapmasının ardından bende buraya muhtarlık dönemimde direk ve Türk Bayrağı asmıştım.” dedi.


 



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.