Pancarcı Şenliğine Yoğun İlgi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Pancarcı Şenliğine Yoğun İlgi
23 Tem, 2018 / Pzt 18:10
/ 1.505 Kez Okundu
| |

İnegöl Şavşatlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Pancarcı Şenliği, Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde gerçekleştirilen Pancarcı Şenliğine ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katılım gösterdi. Programda pancar çorbası ve farklı ikramlar yapılırken halk dansları ekipleri ise sahneledikleri gösterilerle unutulmaz bir akşam yaşattılar.
 
DERNEK BİNASI İÇİN KOLLAR SIVANDI
Programda konuşan İnegöl Şavşatlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, “Bugün geleneksel hale getirdiğimiz Pancarcı şenliğimizin bir yenisini daha gerçekleştiriyoruz. İnegöl Şavşatlılar Derneği, binin üzerinde üyesi olan, İnegöl’de faaliyet gösteren, İnegöl’ün bir parçası olduğunu asla unutmayan bir dernektir. Tüm İnegöl’e hizmet vermeye çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında çeşitli yardım organizasyonları da hayata geçiriyoruz. Hemşerilerimiz faaliyetlerimize ciddi destek gösteriyorlar. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. İnegöl Şavşatlılar Derneğimizin faaliyetlerinden biri de bu şenliğimizdir. Önceki yıllarda uzak alanlarda yaptığımız şenliğimizi talepler üzerine İnegöl içerisinde gerçekleştiriyoruz. İnegöl Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında çadır etkinliğimizi Pancarcı Şenliği formatında yapma kararı alıp Belediye Başkanımıza danıştık. Olur aldıktan sonra programımızı burada hayata geçirdik. Katılımdan dolayı son derece mutluyuz. İnegöl Şavşatlılar Derneğimizin en büyük hedeflerinden biri kendi dernek binasının inşasıdır. Şuan arsamızı aldık. Şuan projesi çiziliyor, çok yakın zamanda Belediyeye ruhsat başvurusu yapacağız. 1 ay içerisinde temelini atacağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Projemizin kısa sürede desteklerinizle ayağa kalkacağını düşünüyoruz” dedi.
 
ŞAVŞAT’A DAVET
Şavşat Belediye Başkanı Sinan Öztürk, “Bu güzel günün akşamında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu fırsatı bizlere veren herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sizler ne kadar İnegöl’de yaşıyorsanız da gönlünüz Şavşat’tadır. Bizler sılada, sizler gurbette hep birbirimizin özlemini çektik. Bu gibi festivallerin vesilesi ile bir araya gelip sevincimizi paylaşıyoruz. 2 gün önce Bursa Şavşatlılar Derneğinin organizesi ile çocuklarımız Şavşat’a geldiler. Örf ve anelelerimizi yerinde öğrendiler. 2018 yılı şehir ödüllerinde Artvin Valiliği yılın Valiliği seçildi, Şavşat ilçemiz ise yılın ilçesi seçildi. Sakin şehir, 2018 yılının ilçesi olan Şavşat’a sizleri davet ediyorum. İnşallah en kısa zamanda birlikte olacağız” şeklinde konuştu.
 
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Programda emeği geçenleri kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alper Taban, “Cumartesi günü başladığımız festival organizasyonunda son güne eriştik. Tam da finale yakışır bir program oldu. Dernek başkanımız Pancarcı Şenliğini bu programla birleştirmek istediğinde çok güzel olacağını düşündük. Önceleri daha uzaklarda, ulaşması zor yerlerde yapılıyordu. Buranın ulaşımı kolay, rahat bir şekilde bir arada olabiliyoruz. Çok profesyonel bir çalışma olmuş. Kültür Sanat Festivalimize verdikleri desteklerden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz İnegöl Belediyesi programlarına her zaman katkıda bulunmuştur. Dernek yöneticiliği yaparken maddi manevi bu işlerle ilgilenmek gerekiyor. Böylesine bir organizasyonun altyapısı ve üstyapısı çok kolay olmuyor. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.
 
Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Ali Akşa ise, İnegöl’ün farklı kültürlerin kesişimi olduğunu ve Şavşatlıların da bu kültürlerin en güzellerinden bir tanesi olduğunu belirterek programın ilerleyen yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu.
 
Konuşmaların ardından şenliğe sponsor olanlara ve emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edildi. Program, halk dansları gösterileri ve ikramlarla devam etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.