Polisler kapı kapı dolaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Polisler kapı kapı dolaştı
 :
/ 2.895 Kez Okundu
| |

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan proje kapsamında anahtar görünümünde mıknatıslı yapışkanlar hazırlayarak, hırsızlık olaylarına karşı uyarılarda bulunuyor.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, Yeni Mahalle’de yeni bir projenin startını verdiler.

İlçemizde meydana gelen konut hırsızlıklarının önlenebilmesi amacıyla yürütülen ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan proje kapsamında anahtar görünümünde mıknatıslı yapışkanlar hazırlandı.

Sokak sokak dolaşarak kapıların anahtarla kilitlenmesinin önemini anlatan ekipler, açık buldukları apartman kapılarının zillerine basarak vatandaşı uyarmayı da ihmal etmediler.

İlçemizdeki tüm evlere dağıtılmak üzere iki farklı boyutta hazırlanan anahtarların dağıtımına Yeni Mahallede bulunan konutlardan başlayan ekipler, ziyaret ettikleri evlerde hane sahiplerini de bilgilendirdi.

Ekipler, kapıların kısa süreliğine de olsa mutlaka anahtar ile kilitlenmesi gerektiğini, apartman kapısının önüne taş veya demir gibi kapanmasına engel teşkil eden etkenlerin kaldırılmasının büyük önem arz ettiğini, kilitlenmeyen kapıların güvenli olmadığını bildirdiler.

Ziyaretler esnasında Özlem Terzi isimli vatandaşın kapı zilini çalan ekipler, bina giriş kapılarının güvenli şekilde kapalı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Özlem Terzi ise uygulamayı çok olumlu bulduğunu, bazen çocukların oynaması için bina giriş kapılarının açık bırakıldığını ve bu zamandan sonra komşuları ile işbirliği yaparak daha dikkatli olacaklarını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.