Posoflulardan Kutlu Doğum Semineri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Posoflulardan Kutlu Doğum Semineri
24 Nis 2016 / Paz 13:43
/ 593 Kez Okundu
| |

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatı ve Kutlu Doğum ile ilgili bir seminer gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.30’da dernek binasında düzenlenen programa Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi.

GÜZEL FİKİRLERİMİZ VAR

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgen Kurşun, “Hz. Muhammed (S.A.V.)’i anmak için her yıl Nisan ayında Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ülkemiz genelinde olduğu gibi İnegöl’ümüzde de çeşitli kurum ve kuruluşlarca kutlanıyor. Biz de İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak göreve geldiğimiz günden bu yana çeşitli etkinlikler yaptığımız gibi bu kutlu programı da yapmayı uygun gördük. Dernek olarak ilçemizdeki Posofluları bir araya getirmek, buluşturmak, gelenek ve göreneklerimizi hayata geçirmek ve bulunduğumuz şehre değer katmak gibi bir amacımız var. Bu amaç doğrultusunda geçtiğimiz günlerde ilçemizdeki camilerde görev yapan imam ve müezzinlerimizi kahvaltıda bir araya getirdik. 30 imamımızın ortak istişaresi sonucu 2 güzel fikir çıktı. İnşallah onları projelendirip hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu programımızı da imamlarımızın desteği ile katılımlarıyla gerçekleştiriyoruz. Allah hepsinden ve gecemize katılan sizlerden razı olsun.”

“BARIŞ” TEMENNİSİ

“Yüce Resul davet elçisiydi. Bu programımızı da O’nu anmak ve bu davete icabet etmek için gerçekleştiriyoruz. Dernek yönetimimiz, imamlarımız ve halkımızdan katılım gösterenlerce 1 haftada 3 hatim bitirerek Peygamberimizin ruhuna hediye ediyoruz. Dernek olarak milli ve manevi günleri değerlendiriyor ve ilçemiz renkli mozaiğine katkıda bulunuyoruz. Bunları yaparken yüce elçiden gelen daveti de halkımıza iletebiliyorsak ne mutlu bize. Gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Okunan hatim ve duaların yerini bulmasını ve tüm dünyada süren kavga, kargaşa ve savaşın son bulmasını Peygamberimizin öngördüğü barışın tesis edilmesini de yüce yaradandan niyaz ediyorum. Gecemize katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, tertip edeceğimiz başka güzel program ve gecelerde buluşmayı diliyorum” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PEKİŞİYOR

Geceye iştirak eden herkese teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Zaman zaman hemşerilerimizin çeşitli etkinliklerine katılmaya çalışıyoruz. Başkanımızın öncülüğünde bu tür etkinliklerin artmasını temenni ediyoruz. Biz burada hemşericilik, ayrımcılık yapmıyoruz. Bu tür hareketlerle birleşmek için mücadele ediyoruz. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçemizde çeşitli kurum ve kuruluşlar çok çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Bu güzel bir şey. Yüce Rabbim bütün İslam âlemini Peygamberimizin hürmetine her türlü felaket ve musibetlerden muhafaza edilsin, İslam düşmanlarına fırsat vermesin. Cenab-ı Hakk hepimizi Peygamber Efendimizin şefaatine dâhil eylesin” şeklinde konuştu.

KUTLU DOĞUMU DOLU DOLU YAŞIYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, “İlçemizdeki birçok kuruluş Kutlu Doğum Haftasını dolu dolu yaşamamıza sebep oluyor. Geçmişte bu kadar dolu olmuyordu ama ne mutlu ki artık dolu dolu yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında bu güzel hafta canla başla kutlanıyor. Bu akşam da Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde kıymetli hocalarımız ile bir araya geldik. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mikrofonu eline alan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatı ve Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir seminer düzenledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.