Projelerini paylaştılar
13 Mar 2019 / Çar 21:34
/ 19.507 Kez Okundu
| |

İnegöl Online ve Genç Gazete’nin yoğun ilgi gören ortak programında 4 aday projelerini açıkladı.

Büyük bir merakla beklenen program yoğun ilgi görürken; programda eski hastane alanı da gündeme geldi. Yapımı yarım kalan belediye inşaatıyla alakalı konuşan başkan adayı Hakan Özdemir, “İnegöl her şeyin en güzelini ve en iyisini hak ediyor. Yerinin yanlış olduğunu söyledik. Yeşil alan olarak kalmasını söyledik. Vicdanen rahatız. Kimse sorsanız kınıyor. 50 milyon TL’ye ihale edildiği söylendi. Kullanılan bir kredi var. Alırken faiz, geri kalan para faize yatırıldı” dedi.

Taban ise “50 milyon TL’lik bir proje. Kredi kullandık, faiz ödüyoruz. Kanunen boşta bekletmem mümkün değil. Kanunun verdiği yetkiyle bunu yapıyoruz. Milletin parasını koruyup kollamam gerekiyor.” dedi.

Saadet Partisi belediye başkan adayı Hasan Eroğlu da Büyükşehir Yasasının eleştirerek; “Ak Partinin en büyük kötülüğü bizi Büyükşehir’e bağlamak oldu. Hizmet gelecek dediler ama gelen bir şey yok. İl olmaya çalışırken, 82 plakayı almayı beklerken mahalleye doğru gidiyoruz. İsraf var.” dedi.

Bağımsız aday Kani Ahmet Erbay ise “16 yılda bir çok proje yapılmadı. Yap-boz belediyecilik yapıldı. Çözüm odaklı bir proje yapılmadı. İnegöl Belediyesiyle alakalı karne geç verildi” dedi.

Saadet Partisi belediye başkan adayı Hasan Eroğlu ise “2002 yılından beri İnegöl AK Parti tarafından yönetiliyor. Geçmişte yapılamayan hizmetlerden Alper Taban sorumlu. Çok şikayet var. Problem ve sorunlar yanlış belediyecilik anlayışı yüzünden oluyor. 17 yıllık karne çok zayıf…” dedi.

Başkan adayı Alper Taban ise söylenenleri kabul etmediğini ifade etti ve 'Meyve veren ağaç taşlanır' dedi.

İnegöl’ün sorunlarına değinen Millet İttifakı İYİ Parti Belediye başkan adayı Hakan Özdemir, “Köklü çözümler alınması lazım. Asfaltları bütçe olmadığı için mi yoksa odanızdan çıkmadığınız için mi yapamıyorsunuz? Yollar çukurlarla dolu… Yama ve çukur yer olmayan yer göstersinler” dedi.

Özdemir, “2014-2019 dönemi için hazırlanmış projelerin yer aldığı bir karne hazırlayalım istedik. Olmayan projeleri yansıttık. İnsanların yapılacağı için oy verdiği projeler. Proje kitapçığında çok iyi çıkmış. Yapılamayan bir çok proje var. Hazırladığımız karneyi vatandaşlara dağıtıyoruz. Bankalar Caddesindeki direk parklanma yerine yapılan yatay parklanmayı kim düşündü merak ediyorum” dedi.
Başkan adayı Hasan Eroğlu, “Yaklaşık 1,5 aydır sahalardayız. Toplumda Saadet Partisinin belediyeyi başarılı yöneteceğinden hiçbir kuşku yok. Kafaları karışan bir sorun var. Seçimde ittifaklar var. Çok memnuniyet verici. Saadet Partisi bu seçimde Türkiye’de kendi adaylarıyla seçime giriyor. Siz neden farklı ittifaklardasınız deniliyor. Zillet İttifakı içerisinde niye yer alıyoruz gibi gösteriliyor?  Bu bizi üzüyor. Saadet Partisi her hangi bir parti yada grupla ittifak etmiyor. Milli Görüş Belediyeciliği anlayışımız var. Temel ilkelerimiz var” dedi.

İnegöl’ün sorunları üzerine yapılan eleştirilere cevap veren başkan adayı Alper Taban, “Kentsel dönüşümü yapmak zorundayız. Sokaklarda yamalar ve çukurlar var, ben de görüyorum. Bu şehrin önce alt yapısının yapılması lazım. Şehrin eksiklerinin tamamlanmasını ben de isterim. Benden önce iş yükü on kat daha azdı. İnegöl Belediyesine şimdi erişim daha hızlı. Yağmur gibi iş geliyor ama aynı hızda çözemiyorum. İş yükü artıyor. Benim bir sorun envanterim var. Mazeret üretmiyorum. Birinci önceliğimiz trafik akışını sağlamak.” dedi.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.