Rahmetin Kapıları Açılıyor: Berat Kandili Bugün İdrak Edilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rahmetin Kapıları Açılıyor: Berat Kandili Bugün İdrak Edilecek
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Şub 2024 / Cmt 11:27
/ 5.335 Kez Okundu
| |

İslam Aleminin kandil gecesi! Berat Kandili, günahlardan arınma ve duaların kabul edildiği mübarek bir gece olarak idrak edilecek. Detaylar haberimizde!

Bugün, İslam Aleminin önemli günlerinden biri olan Berat Kandili'ni idrak ediyoruz. Bu mübarek gecede, duaların kabul olduğuna inanılır ve müminler tövbe ederek günahlarından arınmaya gayret ederler.

Berat Kandili, İslam takviminde önemli bir yere sahiptir. Üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15. gecesine denk gelir ve "berat" kelimesi günahlardan arınma, temize çıkma anlamlarını taşır.

Hazreti Muhammed'in bu mübarek gecede ibadetle geçirilmesini tavsiye ettiği bilinmektedir. Camilerde özel programlar düzenlenir ve müminler dualarını ederler. Diyanet İşleri Başkanlığı da yurt genelindeki camilerde bu anlamlı gecenin önemine vurgu yapacak programlar gerçekleştirecek.

Berat Kandili, aynı zamanda Hazreti Muhammed'in müminlere özel bir tavsiyesini de içerir. O da; "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

Bu özel gecede duaların kabul olduğuna inanan müminler, tövbelerini yenileyerek rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığına inanır ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırlar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.