Ramazan ayı öncesi alarma geçildi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ramazan ayı öncesi alarma geçildi!
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Şub 2024 / Sal 18:05
/ 1.045 Kez Okundu
| |

Rekabet Kurumu Başkanı, kırmızı et fiyatlarında artışı önlemek için Ramazan öncesi gerekli adımların atılacağını belirtti.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et sektöründe artan şikayetlere dikkat çekerek, Ramazan ayı öncesinde fiyatların yükseldiğini ifade etti. Küle, vatandaşların uygun fiyatlarla et ürünlerine ulaşabilmesi için gereken adımların atılacağını belirtti. Ancak fiyatlar kontrol altına alınamıyor.

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışın durdurulamadığını dile getiren Küle, kıyma ve kuşbaşı gibi ürünlerin fiyatlarının 500 ve 550 lirayı aştığını vurguladı. Rekabet Kurumu'nun, piyasadaki suistimallere karşı ciddi adımlar attığını belirten Küle, en büyük üreticiye 73 milyon lira idari para cezası verildiğini açıkladı.

KÜLE: SUNİ FİYAT ARTIŞLARINA MÜSAMAHAYA GÖSTERMEYECEĞİZ

Birol Küle, Ramazan ayına yaklaşırken kırmızı et fiyatlarının tekrar gündeme geldiğini söyledi. Şikayetlerin artış gösterdiğini belirten Küle, Rekabet Kurumu'nun vatandaşların uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine erişimini sağlamak için gereken adımları atacağını vurguladı. Şikayetlerin titizlikle incelendiğini ve suni fiyat artışlarına asla müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Küle, bu konuda en sert yaptırımların uygulanacağını belirtti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.