Ramazan bayramında İnegöl’de otobüsler ücretsiz değil

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ramazan bayramında İnegöl’de otobüsler ücretsiz değil
11 Haz 2018 / Pzt 19:28
/ 11.833 Kez Okundu
| |

İNULAŞ yönetim kurulu İbrahim Bayram’ yaptığı açıklamada Ramazan bayramında otobüslerin ücretsiz olmadığını ifade etti.

?Ramazan Bayramı adım adım yaklaşırken vatandaşlar Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacak ve İnegöl’de halk otobüsleri ücretsiz olacak mı ?
15 Haziran Cuma günü Ramazan bayramının 1.günü ifa edilecek. Konu hakkında görüştüğümüz İNULAŞ yönetim kurulu başkanı İbrahim Bayram gündemlerinde böyle bir karar olmadığını söyledi.
Bayramın hafta sonunu içine alması sebebiyle bayram tatilinin kısa olması bekleniyor. Arefe günü, Resmi Gazete’deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00’dan sonra tatil başlayacak.

BAYRAMDA KAÇ GÜN TATİL

14 Haziran Perşembe – Arefe Günü
15 Haziran Cuma – 1. Gün
16 Haziran Cumartesi – 2. Gün
17 Haziran Pazar – 3. Gün

UZUN TATİL YOK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramı'nda idari izin kararı alınmadığını açıkladı. Hükümetin muhtemel son Bakanlar Kurulu toplantısını yaptığını açıklayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantıda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi. Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna geldiğini belirten Bozdağ, “Bakanlar Kurulu idari tatil alma gerekliliği duymadı” açıklamasında bulundu.

FİTRE İÇİN SON GÜN YAKLAŞIYOR

Fıtır sadakası, Ramazan Bayramı'na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir
ibadettir. Fitre nedir, kimlere verilir sorularının yanında her sene fitre miktarı da araştırılıyor. Ramazan öncesinde belirlenen fitre miktarı bu sene 19 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Diyanet fitre miktarını 16 TL olarak açıklamıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.