Ramazan Sokağı yeniden kurulacak mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ramazan Sokağı yeniden kurulacak mı?
23 May 2017 / Sal 18:28
/ 15.977 Kez Okundu
| |

Encümen toplantısı sonrası konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye olarak ramazan ayı içerisinde yapılacak çalışmaları anlattı.

Encümen toplantısı sonrası konuşan Aktaş, Ramazan Sokağı'nın yeniden kurulup kurulmayacağı sorusuna şu cevabı verdi; "Bu yıl Ramazan Sokağı kurulmayacak. Ramazan Ayı'nı Kuranla geçirmek istiyoruz dedi.

RAMAZAN AYINI DOLU DOLU GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
11 ayın sultanı ramazana sayılı günler kaldığını dile getiren Aktaş, “Allah nasip kısmet ederse 26 Mayıs Cuma akşamı ilk teravih namazını kılmış olacağız. Şimdiden mağfiret ayı, bereket ayı olan ramazanın ilçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İlçe olarak ramazan ayını gerçekten dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Gerek Belediyemiz marifetiyle, gerek İlçe Müftülüğümüz marifetiyle, gerekse de farklı kurum ve kuruluşlarla farklı organizasyonlar yapılıyor ve bu ay dolu dolu değerlendirilerek insanların istifadesine sunuluyor. O yönüyle ben herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

10 CAMİDE 10 MUHTEŞEM GECE
İnegöl Belediyesi olarak her yıl ramazanla alakalı belirli etkinlikler yapıp ilçe halkının bu manevi aydan, bereket ayından istifade etmesiyle alakalı değişik imkanlar sunmaya çalıştıklarını kaydeden Aktaş, “Ekibimizle birlikte yaptığımız değerlendirme kapsamında bu yıl bazı değişiklikleri hayata geçirdik. Bu sene artık dış programlarımız yok. Heykel önünde, kültür parkta veya farklı bir alanda etkinlikler olmayacak. Bu yıl biraz daha Kuran-ı Kerim’in bol bol okunduğu ve beraberinde özellikle dünya çapında hafızların ilçe halkıyla buluştuğu bir ortamı yaşayacağız. 27 Mayıs Cumartesi akşamı başlamak kaydıyla 10 farklı akşamda; İshakpaşa Cami, Sani Konukoğlu Cami, Çinili Cami, Organize Sanayi Bölgesi Cami, Turgutalp Cami, Altınbaş Cami, Alanyurt Yeni Mahalle Cami, Fatih Cami, Yeniceköy Merkez Cami ve en son 16 Haziran 2017 Cuma akşamı da Hacı Yusuf Şahin camiinde yani İnegöl’ümüzün 10 büyük camisinde Kuran tilaveti teravih namazından yaklaşık 1 saat önce başlayacak ve teravih namazını da bu hafızlarımız kıldıracak. Bu hafızlarımız 2003-2004’lü yıllardan itibaren dünya çapında derece elde etmiş hafızlarımız. Tabiri yerindeyse kuran bülbülü olan bu hafızlarımızla alakalı Müftülüğümüzden aldığımız izin doğrultusunda camilerimizde ilçe halkımızla, cemaatimizle buluşturup ramazana yaraşır bir şekilde organizasyon yapmış olacağız. Müsait olan durumlarda camilerin dışında yapacağız. Müsait olmayan havalarda da cami içerisinde icra edilecek” diye konuştu.

İNEGÖL VE DOĞUBAYAZIT HARİCİNDE İFTAR PROGRAMI YAPILMAYACAK
Başkan Aktaş, bu yıl yurt dışı iftarlarının da yapılmayacağını duyurdu. Alınan karar gereği bu yıl iftarların İnegöl içerisinde değerlendirileceğini belirten Aktaş, “İnegöl dışında Doğubayazıt’ta iftarımız olacak. Buradan işadamlarımızla birlikte gidip bin kişilik bir sokak iftarını gerçekleştireceğiz. Kısa bir ziyaret neticesinde oradaki çalışmaları da gözden geçirmiş olacağız” ifadelerinde bulundu.

İFTAR BEREKETİ BU ETKİNLİKLERDE YAŞANACAK
İnegöl’de yapılacak iftar etkinlikleri hakkında da konuşan Aktaş, “Bizim belki çok üst düzey lüks iftarlarımız olmuyor ama farklı kurum ve kuruluşlarımızın iftarları oluyor. Ben bu sofralarda çok oturamayacağım. Onu da özellikle baştan ifade etmek istiyorum. Başkan yardımcılarımdan katılanlar muhakkak olacaktır. Her camia kendi içerisinde dayanışmayı sağlamak için bu tip organizasyonlar yapıyor. Takdir edersiniz ki ramazan da 30 günden ibaret. Özellikle bu 30 günü dolu dolu değerlendirmek adına biraz daha biz şehit ve gazi ailelerimizin iftar programları, Umuteli Sosyal Yardım Merkezimizden istifade eden ailelerimizle iftar programı, yine özellikle geçen yıl ilkini yaptığımız çocuk iftarımız, Kadir Gecesine İshakpaşa Camisinde Semerkand Vakfıyla her yıl yaptığımız iftar soframızda, Ahmet Türkel Mahalle Konağında 30 gün devam eden iftarların birkaç akşamında, Büyükşehir Belediyemizin yapacağı iftar organizasyonunda, özellikle üniversite bahçesinde bazı akşamları üniversite öğrencilerimizle ve beraberinde de her yıl STK’lara yönelik yaptığımız sahur programında şehrimizin dinamikleriyle birlikte olmaya çalışacağız. Geçen yıl AK Parti İlçe Başkanlığımızla işbirliğinde başlattığımız, mahalle başkanlarımızın yönlendirmesiyle gerçekleştirilen 25 farklı mahallede yapılacak olan ve şahsım ya da bir Başkan Yardımcımın da refakat edeceği iftar sofralarında bir araya gelerek iftarın bereketini onlarla yaşamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

2000 AİLEYE RAMAZAN ERZAĞI DAĞITILACAK
Açıklamasında çok yakın bir zamanda ramazana yönelik erzak dağıtımlarının da başlayacağını belirten Aktaş, şöyle devam etti: “2000 civarında ailemiz ramazan erzaklarından istifade edecek. Farklı kurum ve kuruluşların yaptığı organizasyonlarla alakalı geçen yıl olan desteklerimiz bu yetim iftarı veya farklı uygulamalardaki desteklerimiz de devam edecek. Amacımız bu ayın ruhuna hitap eden tüm etkinliklerden herkesin doya doya istifade etmesi. Ama özellikle ve özellikle lüks otel restaurantlarında yapılan uygulamalardan ziyade bu ayın ruhuna uygun olarak daha bu işlerle ilgili imkanları az olan insanlarla bir araya gelerek, kendi çoluk çocuğumuzla bir araya gelerek bu ayı dolu dolu değerlendirmek noktasında hepimizin yapabileceği muhakkak suretle etkinlikler vardır diye düşünüyorum. Ben bu vesileyle ekibimiz içerisinde bu organizasyonlarla alakalı çalışma yapacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Muhakkak sponsorlu olarak yapılacak çalışmalarımız da var. Sponsorlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah bizim gönlümüzün bir parçası olduğu Doğubayazıt’ta işadamlarımızın katkıları olacak. Onların da katkı ve destekleriyle oradaki insanlarla da beraber olup ramazanın ruhu ve bereketini birlikte yaşamaya devam edeceğiz.”

HUZUREVİ SAKİNLERİYLE İFTARDA BULUŞUN
Açıklamasının sonunda Huzurevinde başlatılan yeni uygulama hakkında bilgi vererek vatandaşlara bu uygulamayı duyuran Aktaş, “Huzurevimizde yeni bir uygulama başlattık. O günün hem aşevinde hem huzur evinde verilecek olan yemekleri sponsorlar tarafından karşılanacak. Aynı zamanda o akşam 50 kişiye kadar kendi misafirlerinizle huzurevi sakinleriyle iftar sofrasında birlikte olabilirsiniz. Çok sembolik bedellerle bu işler yapılıyor. Ben şimdiden ilçe halkımızın ramazanını tebrik ediyorum. Cenabı Hak doya doya yaşayıp istifade edenlerden olmamızı bizlere nasip eylesin” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.