Ramazanda Denetimler Arttı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ramazanda Denetimler Arttı
 :
/ 391 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayında halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda ve güvenilir bir şekilde tatlı almaları için ilçede faaliyet gösteren 54 tatlı satan esnafa yönelik denetim gerçekleştirdi.

Ramazan ayının vazgeçilmezi haline gelen helva ve benzeri tatlıların satışını yapan firmalara yönelik yapılan denetimlerde uygunsuz bir durum ile karşılaşılmadı. Yapılan denetimlerde tatlıcıların yaya kaldırım işgalleri ile tatlıların açıkta satılıp satılmaması konuları dikkate alındı. Son 1 hafta içerisinde 54 işyeri denetlenirken, ilçe genelinde faaliyet gösteren tüm esnaflara yönelik bu tür denetimlerin rutin olarak devam edeceği bildirildi.

 

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Ramazan ayında ekiplerimizin gerçekleştirdiği bu denetimlerde Belediyemizin belirlemiş olduğu satış kuralları çerçevesinde tatlı satışlarının uygunluğu kontrol edilmiştir. Gerçekleştirilen bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır” dedi.

 

VATANDAŞIN SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ

 

Belediye olarak vatandaşın sağlığını öncelikli olarak gözettiklerini belirten Taban; “Vatandaşlarımız özellikle Ramazan ayında tatlılara büyük ilgi göstermekte bu yüzden herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması adına gereken her türlü önlemi alıyoruz. Bu kapsamda ilçemizde faaliyet gösteren 54 işyerine yönelik yapılan denetimlerde yaya kaldırım işgallerine uyulup uyulmadığı konusu ile tatlıların açıkta satılıp satılmadığına bakılmış ve herhangi bir uygunsuz durum ile karşılaşılmamıştır” dedi.

 

FİRMALARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Bu konuda gereken duyarlılığı gösteren, hijyen şartlarına uygun olarak üretim yapan ve kurallarauygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına teşekkür ettiğini ifade eden Taban; “Vatandaşlarımızdan alışveriş esnasında, ambalajı zarar görmemiş tatlıları satın almalarını, açıkta veya uygun koşullarda muhafaza edilmeyen tatlıları satın almamaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” dedi.

 

Taban; “Ayrıca bu vesile ile ilçe halkımızın Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdikleri ile birlikte nice bayramlar geçirmelerini diliyorum”dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.