Recep Altepe 2 sene sonra sessizliğini bozdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Recep Altepe 2 sene sonra sessizliğini bozdu
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Eki 2019 / Çar 16:05
/ 8.369 Kez Okundu
| |

Başkanlığı döneminde eleştirilerin hedefinde olan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe içini Olay Gazetesi’nden Ahmet Emin Yılmaz’a döktü.

Olay Gazetesi’nden Ahmet Emin Yılmaz eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile yaptığı sohbette merak edilen soruları ve cevapları köşe yazısına taşıdı
İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın yayınladığı yazının ilgili bölümü;
Recep Altepe iki dönem Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği, bir dönem Osmangazi Belediye Başkanlığı yaptı. Üst üste iki kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ilk isim oldu. Fakat ikinci dönemini tamamlayamadı.
Görevden ayrılalı 2 yıl oldu. Kentin doğusuna geldiğinde, bizi de ziyaret eder. Dün yine öyle oldu.
Soruyu da…
Çay içimi sohbette Olay Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni İsmail Öztat büyüğümüz sordu:
“Hiç ‘yanlış yaptım’ dediğiniz iş var mı?”
Söze…
“İnsanlar olumsuz olan her şeyi bizden zannediyorlar” diye başladı ve üç konu için şunları söyledi:
Bir…
“Doğanbey’i TOKİ yaptı. Yasaya göre kendi imarını verme yetkisi var. Biz projelerini bile görmedik. Kat yüksekliğine de Ankara’da karar verildi.”
Şunu dile getirdi:
“Bu kadar yükseklik beklemiyorduk. Ördekli Kültür Merkezi çevresini 3 katla sınırladığımız için, TOKİ’nin zarar etmemek amacıyla böyle yaptığını düşünüyorum.”
Kafasına takılan şu:
“Yapıldığında ses çıkmadı, fakat 2.5 yıl sonra tartışılmaya başlandı.”
İki…
“Stadyumu yerinde yapmak istedik. 33 bin kişilik olacak ve tribün tribün yapılacaktı. Bunu daha önce uygulayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve müteahhitleriyle toplantı yaptık. Fakat dönemin Başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız yerinde yapılmasını istemedi. Biz de Piçinato Planı’nda stadyum yeri olarak işaretlenen eski veledromun olduğu yere 44 bin kişilik yapmaya karar verdik. Zaten başka yer yoktu.”
Şuna işaret etti:
“Aslında stadyumda sorun yok, çevre caddeler kapatılınca sıkıntı oluyor.”
Üç…
“İstanbul Caddesi’ndeki T2 hattının yeraltından metro olarak yapılmaması sorgulanıyor. Hattın metro olabilmesi için günlük 300 bin yolcu gerekiyor. Oysa 46 bin yolcu var. Projeyi Ulaştırma Bakanlığı onaylamazdı.”
Düşüncesi şu:
“Gençosman dışında hat kesintisiz ve 70 kilometre hızla metro hızına ulaşıyor. Güzergah çevresi yapıldığında sıkıntıları da sona erer.”
 
Kentsel dönüşümde 0.50 emsal
 
2009 ve 2014’te üst üste iki seçim Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Altepe dönemini kentsel dönüşüm uygulamalarında başarılı buluyor.
Üzerinde durduğu şu:
“Kentsel dönüşümde 0.50 emsal yetkisi yalnızca Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Başarılı olmasaydık verilmezdi.”
Buna karşın uygulamalarını eleştirenlere ise Nilüfer ilçesindeki Nilüfer Sitesi’ni örnek gösteriyor ve “Gelsinler vatandaşın teşekkür mektuplarını göstereyim” diyor.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.