#İnegöl | Haber Merkezi
26 Haz 2019 / Çar 18:48
/ 9.279 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı Deydinler mahallesinde bulunan 600 yıllık hamam, 2011 yılında yabancı öğrenciler tarafından restore edildikten sonra atıl vaziyette kalınca yeniden restore edilmesi bekleniyor. 8 yıl önce Kanadalı öğrenciler tarafından restore edilen hamam, yıllar içerisinde atıl hale geldi. Atıl hale gelen tarihi hamam yeniden ayağa kalkmayı bekliyor.

Osmanlı devletinin temiz bir millet olduğunun göstergesi olan hamamlar ilçemizde gün yüzüne çıkıyor. Osmanlı döneminde yapılan Külliye içerisinde yapılan hamamların günümüze kadar ayakta kalmayı görenleri hayrete düşürüyor. Deydinler mahallesindeki 600 yıllık hamam, 2011 yılında mahalleye gelen Kanadalı öğrenciler tarafından 20 günde restore edilmişti. Bir süre mahalle sakinleri tarafından kullanılan 3 odalı hamam, günler içerisinde kullanılmayınca atıl hale geldi. Mahalle sakinleri tarihi yeniden canlandırmak istiyor.

RESTORE BEKLİYOR

Deydinler mahallesi Muhtarı Ahmet Topçu, “Osmanlı döneminden kalma 600 yıllık hamamımız 2011 yılında mahallemize gelen Kanadalı öğrenciler tarafından proje kapsamında restore edilmişti. Yıllar içerisinde kullanılmayınca atıl hale geldi. Biz bu hamamı faaliyete geçirmek istiyoruz. Yetkililerimizden yardım istiyoruz. 600 yıllık geçmişi olan bir hamam. Hali şu an bu. Muhtarlık olarak kültür vakfına restorasyon için başvuracağız. Küçük miktarlarla restore edilebilir. Yeniden burada banyo yapmak istiyoruz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.