Roman başkanlardan Kaymakam Akça’ya ziyaret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Roman başkanlardan Kaymakam Akça’ya ziyaret
12 Eki 2017 / Per 18:14
/ 1.412 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin farklı illerinden İnegöl’e gelen Roman Dernekleri Başkanları Kaymakam Ali Akça’yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit ile Türkiye genelindeki dernek başkanlarının katıldığı ziyarette konuşan Genel Başkan Hacı Ramazan Işıldak, Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu bünyesinde 21 il ve 44 ilçede faaliyet gösteren 18 federasyon ile 294 derneğin bulunduğunu söyledi. 
İnegöl’de yaşayan Roman vatandaşlara verdiği değer ve desteklerden ötürü Kaymakam Ali Akça’ya teşekkür eden Işıldak, “İnegöl’deki çalışmaları yerinde görmek için geldik. Sizlerin İnegöl’deki Roman camiasına ve kardeşlerimize değer verdiğinizi gördüğümüz için çok mutlu olduk. Ayrımcılık yapmadan birlikte yaşayabilmenin bir örneği sergileniyor. Sizlere ve İnegöl halkına bu konuda çok teşekkür ediyorum.” 

“İstihdam noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Roman camiasında eğitim konusunda çok büyük bir geri kalmışlık var. Onlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Saha çalışmalarımızın 2021’e kadar sürmesini umuyoruz” dedi. 


İnegöl’de yaklaşık bin 500 Roman vatandaşının yaşadığını aktaran Kaymakam Ali Akça, “İnegöl’ü aşureye benzetirim. İçerisinde birçok farklılık var ama hepsi kendi lezzetini aşurenin içerisine bırakmış, bir bütün tat ortaya çıkmış. İnegöl böyle bir ilçe. İnegöl herkese kapılarını açıyor. Herkes İnegöllülük kavramını kullanmada özel bir duygu birliği içerisindeler, bu da İnegöl’ü İnegöl yapıyor.”

“Entegrasyonla alakalı İnegöl’deki Romanların bir sıkıntısı yoktur. Ekonomik anlamda ön plana çıkmış işadamları olmasa da zaman içerisinde onlar da olacaktır. Gelir anlamında düzeltebileceğimiz hususlarla ilgili gerek sosyal yardımlaşma vakfımız gerek sosyal hizmet merkezimizin mağdur durumda olan Roman kardeşlerimize yönelik çalışmaları vardır. Onların hayatlarını daha konforlu hale getirebilmek için bir takım ödeme programları, yardımlar oluyor. Entegrasyon anlamında bir problem olduğunu düşünmüyorum. Dün de yoktu, bugün de yok, yarın da olmayacaktır” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.