Ruh sağlığımız bozuldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ruh sağlığımız bozuldu
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Eyl 2019 / Cum 11:26
/ 3.994 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son günlerde artan intihar girişimi olayları dikkat çekerken, ilçemizde bir günde 4 intihar girişimi oldu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de intihara bağlı ölümler ve girişimleri her geçen gün artmakta. İlçemizde son günlerde vatandaşlar intihar girişimine başvurmakta.

BİR GÜNDE 4 GİRİŞİM

İnegöl’de son günlerde intihar girişimleri artarken, sadece bir günde 3’ü ilaç biri 1’i kendini asmak suretiyle 4 kişi intihar girişiminde bulundu.
İntiharın bireyin yalnızca kendisini değil ailesini, sosyal çevresini ve toplumu etkilediğinden dolayı önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Meltem Atay, Dünya Sağlık Örgütü’nün geliştirdiği sağlık politikaları içinde intiharı önleme çalışmalarının da bir hedef haline geldiğini dile getirdi.

“İNTİHAR GİRİŞİMİ, TÜM DÜNYADA ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU”
 
İntihar girişiminin, tamamlanmış intiharlardan daha önemli bir sorun olduğu görüşünü aktaran Dr. Atay, bunun nedenini ise şu şekilde açıkladı:
 
“Çünkü oran olarak bakıldığında intihar girişiminin tamamlanmış intihara göre 20 kat daha fazla olduğu görülmektedir. Önlenebilir ölüm nedenlerinden biri olan intihar, tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir. Ruhsal hastalıklar, intihar düşüncelerinin varlığı, daha önce intihar girişiminin bulunması, ailede intihar girişiminin bulunması, yalnız yaşama, sosyal desteğin olmaması, umutsuzluk, iş sorunları, ekonomik sorunlar, yaşam olayları, fiziksel hastalıklar, çocukluk çağı travmasına maruz kalma intihar için önemli risk faktörleri olarak kabul edilmektedir. İntihar davranışı, yalnızca psikiyatrik bir sorun yaşayan insanlarda değil, ruhsal olarak herhangi bir hastalığı olmayan insanlarda da görülebilmektedir. Bu nedenle intihar davranışını çok nedenli olarak değerlendirmek önemlidir. Yalnızlığın intihar riskini arttırdığı ve sağlıklı kişilerarası ilişkilerin intihara karşı koruyucu olabildiği unutulmamalıdır.”
 
"İNTİHAR YALNIZCA BİREYİ DEĞİL AİLEYİ VE TOPLUMU DA ETKİLER"
 
“Kesin rakamı tam olarak belirlemek mümkün olmayabilir ancak her intihar bir hayatın trajik şekilde kaybıdır ve beraberinde geride kalan yıkılmış aileler, arkadaşlar, tanıdıklar bırakır” diyen Atay, su sebeple intiharın bireyin yalnızca kendisini değil ailesini, sosyal çevresini ve toplumu etkilediğini dile getirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.