Rust Çift, Önce Müslüman Sonra Osmanlı Hayranı Oldular

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rust Çift, Önce Müslüman Sonra Osmanlı Hayranı Oldular
20 Tem, 2016 / Çar 11:34
/ 1.378 Kez Okundu
| |

Müslüman olup, Osmanlı’yı araştırmak için otostopla şehir şehir gezen Rus uyruklu çift, Osmanlı tarihinin kendi tarihleri olduğunu söyledi

Müslüman olup, Osmanlı’yı araştırmak için otostopla şehir şehir gezen Rus uyruklu çift, Osmanlı tarihinin kendi tarihleri olduğunu söyledi. Rus çift, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiklerini söyleyerek, Türkiye’deki darbe girişimini, “Allah bize yeter. İnşallah her şey güzel olacak” diyerek değerlendirdi.
5 ay önce tanışıp dini nikahla evlenerek İstanbul’da yaşamaya başlayan 28 yaşındaki Abdullah (Vladislav) Baydukov ve 25 yaşındaki eşi Fahrinur (Nadejda) Baydukov, Osmanlı tarihini araştırmak için yollara düştü. İnegöl’e kadar gelen Rus çift, otostop çekerek Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıktı. İnegöl’deki bir mobilyacı tarafından ağırlanan çift, İnegöl köftesini de tatma imkanı buldu.
6 yıl önce Müslüman olduğunu anlatan Rus uyruklu Abdullah (Vladislav) Baydukov, Mısır’a gidip yerleştikten sonra Müslüman tarihini araştırmaya başladığını belirterek, “Mısır’da askeri darbenin ardından Sisi beni sınır dışı etti. Ben de Türkiye’ye gelme kararı aldım. İki yıl önce geldiğim Türkiye’de ikamet etmeye başladım. İstanbul’da medrese eğitimi alarak Türkçe öğrendim. Müslüman olarak araştırmalar yaptım ve dinimi en iyi şekilde yaşamak için gayret sarf ettim. 5 ay önce sosyal medyadan tanıştığım eşim Fahrinur (Nadejda) Baydukov ile dini nikah yaparak evlendik. O da Müslüman oldu. Beraber ibadet etmeye devam ettik. Eşim de tarihi gezileri seven biri. İkimiz de Osmanlı tarihini seviyoruz. Bu bizim tarihimiz. Osmanlı tarihi benim tarihim” dedi.


"ÖNCE ARAPÇA ÖĞRENECEĞİM"
Kur’an-ı kerim okumayı öğreneceğini söyleyen Baydukov, “Kur’an-ı kerimi biraz öğrendim. Arapça öğrenmek istiyorum” diye konuştu.


İNŞALLAH HER ŞEY GÜZEL OLACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini dile getiren Baydukov, Türkiye’de yaşanan olaylara yönelik “Allah bize yeter. İnşallah her şey güzel olacak” dedi.
Osmanlıyı çok sevdiğini söyleyen Baydukov, “Ceddin deden, neslin baban / Hep kahraman Türk milleti" marşını okudu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.