Saadet Partisi eczacıları unutmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Saadet Partisi eczacıları unutmadı
#İnegöl | Haber Merkezi
15 May 2024 / Çar 17:58
2 dk okuma / 191 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, 14 Mayıs Eczacılar günü vesilesiyle eczacıları ziyaret etti.

Saha çalışmalarını tam kadro tüm alanlarda sürdüren Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, 14 Mayıs Eczacılık Günü vesilesiyle İnegöl’de hizmet veren 80’in üzerinde eczaneye ziyaret gerçekleştirdi.  Ziyaretlerde eczacıların günü kutlanarak çikolata takdim edildi.
Ziyaretler sonrasında basın açıklaması yapan Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilat Başkanı Orhan Bektaş, ilaçta yerlilik ve fiyat kararnamesine dikkat çekti.
Bektaş’ın açıklamaları şu şekilde;

İNEGÖL’DEKİ 80’DEN FAZLA ECZANE ZİYARET EDİLDİ
“Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak, ilçemizdeki tüm meslek alanları ve tüm vatandaşlarla temas halinde olmayı sürdürüyoruz. 14 Mayıs Eczacılar günü vesilesiyle Halkla İlişkiler birimlerimiz uhdesinde İnegöl'ümüzdeki 80'den fazla eczaneyi ziyaret ettik. Eczacılarımızın günlerini tebrik ederek onlara çikolata takdim ettik. Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılığı sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın gününü kutlarız. Pandemi döneminden doğal afetlere kadar her olağanüstü koşulda vatandaşlarımızın yanında olan eczacılarımıza teşekkürü de bir borç biliriz.”

MİLLİLİK HUSUSUNU BU ALANDA DA ÖNEMSİYORUZ
“Bu vesileyle bir kaç hususa da kısaca değinmek istiyorum. Öncelikle dışa bağımlı olmayan bir ilaç sanayi hayalimizi buradan yinelemek istiyorum. İktidar, yerli ve milli ilaç üretimine gereken desteği vermelidir. Aksi takdirde bizlere sunulan ve satılan ilaçları mecbur kalarak kullanmaya devam edeceğiz. Yerlilik ve millilik hususunu her alanda olduğu gibi bu alanda da önemsiyoruz ve üzerimize düşeni de yapacağız.”

İLAÇ FİYAT KARARNAMESİ YETERSİZ KALIYOR
“ Bir diğer husus ise Euro’ya dair fiyatlandırma yöntemi. 2009 yılından beri ilaç fiyatlarının belirlenmesinde Euro kuru esas alınıyor ve kurun bugünkü karşılığı yüksek. Bu durum çok uluslu ilaç firmalarının bazı ilaçlarını Türkiye İlaç pazarından çekmeleri ve hastalarımızın ilaç yoklukları ile karşı karşıya kalmaları sonucuna sebep olmaktadır. Aynı zamanda kronik hastalar için önem arz eden ilaçlar da ithal edilememektedir. Bu durum halk sağlığını doğrudan olumsuz etkilemektedir. Yani ilaç fiyat kararnamesi yetersiz kalıyor. İlacın bulunabilirliği ve alınabilirliği, yine milli ilaç çalışmaları ile de güvenilirliği artırılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, teşkilat mensuplarımızı en iyi şekilde karşılayan eczacılarımıza bir kez daha çok teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.”
 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.