Saadet Partisi İnegöl’ün sorunlarını listeledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Saadet Partisi İnegöl’ün sorunlarını listeledi
06 Oca 2018 / Cmt 20:00
/ 3.642 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Mahalli İdareler Başkanı Özgür Öztürk yaptığı yazılı basın açıklaması ile İnegöl’deki sorunlara dikkat çekti.

İşte Saadet Partisi’nden yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde

İnegöl Belediyesinin bir senelik faaliyetlerini değerlendirmek üzere Saadet Partisi İnegöl Mahalli İdareler Başkanlığı nezdinde, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte burada toplanmış bulunuyoruz. Umut ederiz ki İnegöl'ümüzün gerçek sorunlarını ele alarak kaliteli bir şehir yaşamı elde etmek yolunda bu vesileyle bir adım daha atmış oluruz.

 

         Öncelikle vazifelerini henüz devralan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a ve halefi İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban'a hayırlı olsun temennisinde bulunuyor; İnegöl'ümüz ve Bursa'mız için hayırlı hizmet ve icraatlarında başarılı olmalarını canı gönülden diliyoruz.

           Bu bir yıllık değerlendirmeyi bugün özet olarak belli başlıklar halinde size sunacağımız gibi bundan sonraki süreçte de her bir konu başlığımız için daha detaylı ve çözüm odaklı basın açıklamalarımız devam edecektir. 

          

          HAVA KİRLİLİĞİ SORUNU

          İnegöl halkı zehir solumaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayımladığı raporlar ortada. Onun için ilk olarak Hava Kirliliği ile mücadele kapsamında bir komisyon oluşturulmasını önemsiyoruz. Hava kirliliği ile mücadele stratejimizi bir çok kez ifade ettik. Sunduğumuz tedbirlerden biri de ihtiyaç sahiplerine kömür yerine doğalgaz yardımı yapılmasıydı. Büyükşehir belediyesi vazgeçmemişse İnegöl'ü de içine alan bu tür bir yardım yapacaktı, akibetini bilmiyoruz. Diğer yandan kükürt oranı yüksek Tunçbilek kömürünün yardım olarak hiç bir kurum tarafından dağıtılmaması gerektiği kanaatindeyiz. İnegöl belediyesinin (hiç değilse) yüksek kalorili kömür dağıtmasını destekliyor ve hayati bir değerde görüyoruz.

 

          PLANSIZ YATIRIMLAR

          Kurumlar arası koordinesizlik sebebiyle İnegöl bu konuda her zaman muzdarip konumda. Henüz yeni atılmış asfaltın daha sıcağı soğumadan bir bakıyoruz ki delik deşik edilmiş. Bir kurumun kapattığını diğer bir kurum tekrar açıyor; kurumlar arası koordinasyon eksikliğinin faturası yine vatandaşa çıkartılıyor. Asfalt parası ile ilgili alınan meclis kararıyla, bundan sonra direkt vatandaştan alınmayacak olması da bu yanlış işi temize çıkarmayacaktır. Hatırlatmak gerekirse bir Yap-Boz da Karayolları ve Büyükşehir işbirliğiyle olmuştu. Alanyurt'taki bir istinat duvarı bir yıl arayla inşa edilmiş ve yıkılmıştı.

 

         Ayrıca ağaç işleri sanayindeki yolların durumu mobilyanın başkenti dediğimiz İnegöl'e yakışmamakta. Yazın tozdan, kışın çamurdan mağduriyet yaşanmaktadır. Bununla ilgili bir türlü bitmek bilmeyen altyapı yenileme çalışmaları ise durumu iyice açmaza sokmaktadır.

 

        OTOPARK

         Özellikle çarşı merkezinde otopark sıkıntısı had safhaya gelmiş; paralı otoparklar bile tam kapasite dolmaya başlamıştır. Özellikle Atatürk Bulvarı'nın arka ve yan sokakları arabalardan geçilemez hale gelmiş durumdadır. Şehir merkezine toplanan ve trafik yoğunluğunu çeken cazibe noktaları şehre yayılması gerekirken; aksine bazı yatırımlarla yine merkezi noktalarda artırılmıştır. Tekraren uyarıyoruz, eski hastane bölgesi civarında geniş ve ücretsiz otopark alanları yapmak elzemdir, kaçırılmaması gereken de bir fırsattır.

          Şunu unutmamalıdır ki; yoğun bölgelerde otopark yapmak tek başına çözüm değil sadece kısa süreli zaman kazanmaktan ibarettir. Asıl mesele trafiği meydana getiren unsurlardan kurtulmaktır.

 

           SU ÜCRETLERİ

          Temel ihtiyaç maddemiz olan su, büyükşehire bağlandıktan sonra yaklaşık % 150 zamlanmıştır. Şimdi ise ilan panolarına yansıyan bir müjdeyle % 10 indirim yapıldığı ifade ediliyor. Aradaki % 140 fark vatandaşa yük olmaya devam edecektir. İçme suyumuzun temiz olduğu ifade ediliyor ancak hazır su kullanımında bir düşüş gözlenmiyor. Belki içme suyumuz asgari temizlik limitinde olabilir ancak su kalitesi göz ardı edilmektedir. Büyükşehir Belediyesinin bile Su dolum tesisi inşa edip kiraya verdiği bir coğrafyada sadece sağlıklı değil, kaliteli ve lezzetli su içmek herkesin hakkıdır.

 

           AFETLER

           Ülkemizin ve şehrimizin bir gerçeği olan depreme ve diğer afetlere hazır ve tedbirli olmak adına gerekli adımların atılmadığını görüyoruz.

Depreme hazırlık anlamında arama-kurtarma ekiplerimiz ve ekipmanlarımız, acil toplanma alanları oluşturulmayıp ilçe sathına yayılmadığı gibi, teşekkül ettirilmiş bir organizasyon da bildiğimiz kadarıyla hala mevcut da değildir.

Kentsel dönüşüm konusunu hızlandırmak ve etkin şekilde yürütebilmek için İnegöl Belediyesi teknik ve konuya hakim bir birim kurmalıdır. Müteahhit ve yapı sahiplerinin danışıp anlaşabileceği güvenilir bir platform teşekkül ettirilmesi görevi de yine belediyeye düşmektedir.

Çevre sağlığından yıkıcı afetler konusuna kadar, etkin bir istişare kuruluna büyük ihtiyaç vardır, yine çözüm önerisi olarak sunduğumuz  Mavi Masa İstişare ve Koordinasyon Projeleri şehrimiz için büyük önem arz etmektedir.

 

           ORTAK ALANLAR

           Park ve yeşil alanların artırıldığını görüyoruz ancak istifade etme ve temizlik/bakım yönüyle bu alanların iyi kullanılmadığını da üzülerek müşahede ediyoruz. Kaybettiğimiz mahalle kültürünü canlandıracak adımlar atılmalı, aynı sokakta birbirini tanımayan çocuklar ve aileler için sosyal donatı alanları özenle seçilmelidir. Belli yaştaki insanların hatıralarında yaşayan İnegöl Lisesi ismi, DSİ sahası, Güven sahası gibi değerler artık mevcut değil. Ortak geçmişin izleri yok edilmemesi adına ortak alanların artırılması konusunu önemsediğimizi belirtmek istiyoruz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.