Şahin'den flaş iddia! İnegöl'ün il olması AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şahin'den flaş iddia! İnegöl'ün il olması AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedildi
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Eki 2023 / Cum 17:46
/ 1.848 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl ilçe başkanı Zemci Şahin 2017 yılında CHP'nin İnegöl'ün il olması için verdiği kanun teklifinin Cumhur İttifakı üyeleri tarafından reddedildiğini one sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun imzasını taşıyan "İnegöl Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" 2017 yılında TBMM başkanlığına sunulmuştu.

Bu kanun teklifi ile alakalı hiç bir gelişme yaşanmazken Zemci Şahin'den flaş bir iddia ortaya geldi.

AK PARTİ VE MHP REDDETTİ

İnegöl'ün il olması kanun teklifini AK Parti ve MHP tarafından reddedildiğini öne süren CHP İnegöl ilçe baskani Zemci Şahin şu ifadeleri kullandı;

Biz 2017 yılında CHP Bursa Milletvekillerimize İnegöl'ün il olması için kanun teklifi vermiştik bu teklif AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Bizde diyoruz ki onlar İnegöl'ün il olması için kanun teklifi versinler bizde tüm milletvekillerimizle destek verelim


Açıklamalarına devam eden Şahin şu ifadeleri kullandı;

Bu kimin oyu ile red edildi kamuoyunun bilgisine arz ederim. Samimi bir duruş bekliyoruz. Bugün meclise gelsin bütün CHP vekilleri  evet diyecektir. Yürekleri yiyorsa teklifi onlar getirsin hatta İnegöl milletvekili olan arkadaşlar teklif versin bütün CHP grubuna evet dedirteceğiz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.