Sahte plaka yapılamayacak
02 Oca 2018 / Sal 20:31
/ 2.779 Kez Okundu
| |

Terör olayları, hırsızlık ve kapkaç olaylarında sık karşılaşılan sahte plaka dönemi, yeni mühür sistemiyle tarih oldu. İnegöl’de yeni mühürle işlem yapılmaya başlandığını aktaran Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, mührün sahtesinin yapılmasının söz konusu olmadığının altını çizdi.

Terör olaylarında sıkça kullanıldığı belirlenen sahte plakaların önüne geçmek adına önemli bir adım atıldı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ve İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü ortak çalışma sonrası sahte plakalar kullanımını önleyecek yeni mühür sistemine geçildi.

Ülke genelinde plaka basımı yapılan odalarda uygulanmaya başlayan uygulamayla sahte plaka basımının önüne geçilmiş oldu.

SUÇLARIN ENGELLENMESİ HEDEFLENİYOR

İnegöl’ün yeni sistemin uygulandığı pilot yerlerden olmasından dolayı yeni mühür ve beratların kendilerine yaklaşık 6 ay önce geldiğini aktaran Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, yeni mühürle işlem yapılmaya başlandığını söyledi.

Bu yeni sistemin sahte plaka basımlarının önlenmesi adına güzel bir çalışma olduğuna vurgu yapan Korkmaz,

“Yaşanan terör olaylarının ve hırsızlık vakalarının, kapkaçların, bunların engellenmesi adına yeni bir mühür basıldı. Bu çalışmayla terör olayları, hırsızlık ve kapkaç gibi suçların engellenmesi hedefleniyor.

SAHTESİ YAPILAMAYACAK

Mührün en büyük özelliği izinin darphanede basılması. Bundan dolayı sahtesi yapılamayacak. İkiz plakalar ortadan kalkacak. Herkes Türkiye’de tek bir mühür kullanılacak. Kayıt tescile gelen araçlar bu mühürlü plakaları takacak.” diye konuştu.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.