Sahurda bu besinlerden uzak durun!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sahurda bu besinlerden uzak durun!
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Mar 2023 / Çar 17:50
/ 1.347 Kez Okundu
| |

11 ayın sultanı Ramazan ayı yarın başlıyor. Bu gece ilk sahura kalkılacak. Uzmanlar, 'Yiyip yatmayın, sahura kalkın. Sahurda da hafif bir kahvaltı veya çorba tercih edin. Bol su tüketin' uyarısında bulunuyor. Peki sahurda dikkat edeceğimiz besinler nelerdir?

Uzun açlıklarda vücut ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayabilmek için kahvaltı yapmak güzel bir seçenektir. Burada yumurta olmazsa olmazdır. Yumurta hem tam protein içeriğine sahip olmasından dolayı besleyicidir, hem de uzun süre tokluk hissi verir. Sahurda 1-2 yumurta ile haşlama veya omlet yaparak orucu rahat tutabilirsiniz. Mutlaka kalsiyum kaynağı besinler yer almalıdır. Peynir dışında 1 kase yoğurt ilave etmek sizi gün içerisinde daha çok tok tutacaktır.
Yumurta hem tam protein içeriğine sahip olmasından dolayı besleyicidir, hem de uzun süre tokluk hissi verir. Sahurda 1-2 yumurta ile haşlama veya omlet yaparak orucu rahat tutabilirsiniz. Mutlaka kalsiyum kaynağı besinler yer almalıdır. Peynir dışında 1 kase yoğurt ilave etmek sizi gün içerisinde daha çok tok tutacaktır.
Sahurda enerjisi yüksek besinler tercih ettiğinizde gün içinde sizi daha çok zinde tutacaktır.
Süt, peynir, yoğurt, yumurta, kuruyemişlerin dışında pekmez-tahin, kuru meyve gibi besinler enerjiyi yükseltmede etkili olacaktır. Kuru meyveler aynı zamanda ilerleyen dönemlerde kabızlık şikayetini önlemeye de yardım eder. Kuru yemişler ise içeriğindeki yağ miktarından dolayı sindirim sisteminde uzun süre yer alır. Bu nedenle de badem, ceviz, yer fıstığı ve fındık gibi besinler yüksek enerji verir. Uzun süre tokluk hissi verir. Sahurda kahvaltının yanına bu yağlı tohumları çiğ olacak şekilde tüketebilirsiniz.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.