Şaka yaptı ciroları arttı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Kas 2019 / Pzt 08:33
/ 12.042 Kez Okundu
| |

Tahtaköprü Mahallesinde faaliyet gösteren kıraathaneye ilk kez gelen müşteriler, işletme sahibi Ferudun Türkmen’in paniğe yol açan ardından da güldüren şakasıyla karşılaşıyor.

Büyük ve küçük kahve fincanlarıyla yapılan servise şaşıran müşteriler, sahte bardakla yapılan üzerine çay dökme şakasıyla hem panik yaşarken hem de gülümsüyorlar. İşletmecinin şaka yaptığı isimler arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da var.

1953 yılında babası tarafından kurulan Türkmenoğlu kıraathanesini 45 yıldır işleten Ferudun Türkmen(56), “Babamdan devraldığım kıraathaneyi 45 senedir işletiyorum.  Gelen misafirlerimize şakalarımız oluyor. Büyük fincan, küçük fincan, çay ve oralet şakalarımız oluyor. İlk kez gelen müşterilerimize bu şakaları yapıyoruz. Onlarda arkadaşlarını buraya davet ediyor. Onlara da şaka yapıyoruz. Diğerleri de arkadaşlarını davet ediyor. Bu silsile devam ediyor. Müşterilimizi şakalarımızla güldürüyoruz. Arkadaşlarına şaka yapmak isteyenler, onları da alıp buraya geliyorlar.” Dedi.



ŞAKALAR TUTTU
Bu şakalara nasıl başladığının hikayesini anlatan Türkmen, “İlk etapta ben toptancıdan içi çay dolu görünümlü bir bardak aldım. İlk başta çay olarak verdim, içmeyi denediler olmadı. Sonrasında bu bardakları  üzerlerine dökmeye başladım. Oldukça komik oldu. İlk olarak yakın akrabama bu şakayı yaparak başlamıştım, o da çok kızmıştı. Baktım bu şaka tuttu. İnsanlardan tarafından güzel karşılandı. Tabi bu şakalarımızın videolarını çekip sosyal medyamızda yayınlıyoruz.” Diye konuştu.

CİROM ARTTI
Bu şakaların sürmesiyle birlikte çevre şehirlerden getirilen misafir sayısının arttığını aktaran Türkmen, böylelikle cirosunun da arttığını belirtti.

BAŞKAN AKTAŞ’A DA YAPTI
Bu şakaları bürokrat ve siyasetçilere de yaptığını belirten Türkmen, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a yapmıştık bu şakayı. Sonrasında emniyet müdürleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticilerine bu şakaları yaptık.” İfadelerini kullandı.

KOLEKSİYON
Gelen müşterilerin hediyelerini de kıraathanesinde sergilediğini kaydeden Türkmen, “Yurtdışına giden müşterilerimiz geldiklerinde oralara ait paraları bana hediye ettiler. Bende onları burada sergiliyorum. 50 yıllık paralar, pullar, rozetler var. Onları duvarlarda sergiliyorum. “ dedi.

BU GELENEK BİTER
Bu geleneğin gelecek nesilde sürmeyeceğini ifade eden Türkmen, “3 oğlum var. Onlar işinde gücünde. Bu şaka geleneği benle son bulur. Beni herkes şakacı kahveci olarak tanıyor.” Şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.