Sakın Bu Sokakta Yere Çöp Atmayın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
16 Kas 2015 / Pzt 17:53
/ 4.525 Kez Okundu
| |

İnegöl’de işyerinin bulunduğu sokağı temiz tutmak için sadece temizlik yapmayı yeterli görmeyen vatandaş, ilginç bir uygulama başlattı.

İnegöl’ün en merkezi ve işlek sokaklarından biri olan Cuma Mahallesi Sadıkzade Sokakta bir esnaf, işyerinin bulunduğu sokağın yerlere atılan çöp ve sigara izmaritlerinden dolayı sürekli kirletilmesinden bıktı. Temizlemekle baş edemeyeceğini anlayan kafe işletmecisi Celal Alkan, ilginç bir çözüm buldu.

KAMPANYAYI AFİŞLE DUYURDU

Sokağı temiz tutmak için ödüllü bir proje geliştiren Alkan, sokağı temiz tutana çeyrek altın verme sözü verdi. Sokağın her yerini üzerinde “İnegöl halkımıza müjde… Sokağımızı temiz tutana ödül verilecektir” yazılı pankartlar asan Alkan, bununla da yetinmeyip sokakta sigara izmariti atılması için kül tablaları ve çöp kutuları koydu. Sokağı komple yıkayıp temizleyen Alkan, projesinde oldukça iddialı.

ÖDÜL ÇEYREK ALTIN

Ödüllü kampanyayı başlatan Celal Alkan, “Sokağı temiz tutmak için böyle bir şey düşündük. Bunun İnegöl’e örnek olacağını düşünüyorum. İnegöl halkı uyarsa sokağımız temiz olacak. Herkes kapısının önünü süpürürse cadde ve sokaklar temiz olur. Vatandaş tarafından sokağımız kirletiliyordu. Biz de böyle bir önlem aldık. Kampanya sonunda yapacağımız oylamayla sokağı temiz tutana çeyrek altın vereceğiz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.