Saloni Mobilya 126 milyonluk arsa yatırımından vazgeçti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Saloni Mobilya 126 milyonluk arsa yatırımından vazgeçti
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Ara 2023 / Cum 09:22
2 dk okuma / 13.718 Kez Okundu
| |

Soloni Mobilya 2. OSB genişleme alanında kuradan çıkan 60 dönümlük arsayı ödeme fiyatının yüksekliğinden dolayı almaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Hamzabey köyünün üst kısmında yer alana Mobilya İhtisas OSB’de geçtiğimiz aylarda yer satışı ile alakalı kuralar olmuştu. Kura öncesi ise yerlerin fiyatları tepkilere neden olmuştu.

Dönümüne 2.1 milyon TL’den kuraya çıkılan yerler için birçok firma tarafından tepki gösterilmişti.

Yaşanan bu olaylar neticesinde kuraya gidilmiş, kurayı kazanan firmalar ise kara kara düşünerek ödeme planı çıkarmaya çalışırken bazı firmalar ise kazandıkları hakları iade etmeye başladı.

Saloni Mobilya ise yaptığı açıklamada kazandıkları hakkı kullanmayacakları ödeme fiyatının yüksek olmasından dolayı haklarından vazgeçtiklerini duyurdu.

60 DÖNÜM YER 126 MİLYON TL
Öte yandan Saloni Mobilyanın almak istediği 60 dönüm yerin fiyatının dönümü 2.1 milyon TL’den toplam 126 milyon TL olduğu öğrenildi.

Saloni Mobilya’dan yapılan açıklama ise şu şekilde;

İnegöl-Hamzabey Mobilya İhtisas Organize Sanayi bölgemizin yeni genişleme alanında alacağımız arsa m2 fiyatlarının beklediğimizden çok daha yüksek olması ve realiteden uzak ödeme koşullarının olması çok dikkatli olunması gereken günümüz şartlarında üretim ve markalaşma hedeflerimize maalesefki hiç uymamakta. Bu sebeple Hamzabey Mobilya İhtisas Organize Sanayi bölgesindeki arsa alım hakkımızdan istemeyerekte olsa vaz geçiyoruz. Toplamda 60 Bin m2’ lik mevcut üretim alanlarımızdaki tüm sermaye ve tüm enerjimizi yurtiçi ve yurtdışı satış kanallarımızın geliştirilmesine, markalaşmaya, ekiplerimizin geliştirilmesine, dijitalleşme ve üretim teknolojilerimizin yenilenmesine, tasarım ve mimari becerilerimizin geliştirilmesine harcayacağız. 80 ülkeye yıllık 20 Milyon USD ve üzeri ihracat yapan, iştirakleriyle 800’e yakın nitelikli personel istihdamı yapan 24 yıllık şirketimize Uygun olmayan koşullarla arsa alıp fabrikalar yaparak zarar vermek, gelişimini sekteye uğratmak istemiyoruz. Mutlaka tüm OSB ‘lerimizde daha müsait pozisyonda olup yatırım yapacak yüzlerce sanayici meslektaşımız olacaktır. Hepsine yapacakları yatırımın hayırlı olmasını dilerim. OSB lerimizin oluşturulması ve arsa tahsislerinin yapılmasında emeği geçen İTSO Başkanlarımız Sayın Yavuz Uğurdağ ve Sayın Hüseyin Özdemir Bey’lere, Kaymakamımız Sayın Eren Arslan Bey’e , Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban ve kıymetli Osb ekiplerine müteşekkiriz.       Saloni A.Ş.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.