Samda okulu öğretmenleri yemekte buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Samda okulu öğretmenleri yemekte buluştu
 :
/ 908 Kez Okundu
| |

Her yıl öğretmenler gününde M-Muzaffer Samda ilk ve ortaokulu öğretmenlerini yemekte ağırlayan okulun hayırseveri Muzaffer Samda, bu yıl da geleneği bozmadı. Okul öğretmenleri ve aileleri, önceki akşam İmren Izgara düzenlenen yemekte bir araya geldi.

M-Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu öğretmenleri, okulun hayırseveri Muzaffer Samda tarafından önceki akşam İmren Izgara’da düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kaymakam Ali Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel de yemeğe eşleri ile birlikte katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Ömer Göktürk, “Her yıl olduğu gibi bu yılda okulumuzu yaptıran hayırseverimiz Muzaffer Samda tarafından M-Muzaffer Samda ilk ve ortaokulu öğretmenleri ve eşlerine 24 Kasım öğretmenler günü münasebeti ile yemek verildi. Bu gün çok önemli bir gün, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikleri gün. Atatürkün dediği gibi ‘Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.’ Bu yüzden bir ülkenin kalkınmasının temeli eğitimdir. Biz öğretmenlere de bu açıdan çok görevler düşmektedir. Bilindiği gibi okulumuz 1992 yılından beri 21 yıldır öğrencilerimize hizmet etmektedir. Her yıl yüzlerce öğrenci mezun etmekte, bu öğrencilerimiz kazandıkları çeşitli üniversitelerde bizleri en iyi şekilde temsil etmektedirler. Okulumuz bu 21 yıl zarfında akademik, kültürel ve sportif başarılarla İnegöl’ümüzü ve Bursa’mızı en iyi şekilde il, ilçe ve Türkiye çapında gerçekleştirdiği etkinliklerle temsil etmektedir. Okulumuzu yaptıran hayırseverlerimizin desteğinden güç alarak onları da en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisinde çalışmalarına hız vererek her yıl daha ileriye doğru adımlarını güçlü bir şekilde atmaktadır” dedi. Ömer Göktürk, okulun başarıları hakkında da bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, Müşerref Muzaffer Samda Okulunda kurucu müdürlük görevi yaptığını hatırlatarak, “Bu yıl ilçemizde 24 Kasım kutlamaları 1 hafta öncesinde başlayıp, 1 hafta sonuna kadar devam edecek. 15 gün süresince okullarımızda etkinlikler yapılmakta. Buda ilçede eğitim öğretim adına öğretmen, öğrenci, hayırsever adına birlik bütünlük göstergesidir. Ben bütün öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum. Müşerref Muzaffer Samda Okulu açıldığı günden bugüne üzerinde isminin de zikredildiği hacı amcanın adı Muzaffer olduğuna göre Zaferle dolu bir okul. Hacı teyzemizin adı Müşerref olduğuna göre şereflerle dolu bir okul. Bundan dolayı öncelikle bu başarıları okula taşıyan öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederken bize ev sahipliği yapan hacı amcamıza ve hacı teyzemize de sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Bugün bütün öğretmen arkadaşlarımız eşleriyle buradalar. Güzel bir ortam oluşturulmuş. Buda okulun birliğini ve bütünlüğünü ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Son olarak İnegöl Kaymakamı Ali Akça bir konuşma yaptı. İnegöl’de Öğretmenler Günü etkinliğini doya doya kutladıklarını kaydeden Akça, “Öğretmenler günü etkinliklerine katılıyoruz, programın manevi içeriğiyle doyuyoruz. Yine İnegöl’üm meşhur köftesini yiyerek de doyuyoruz. Öğretmenler anne gibi, baba gibi bizler üzerinde emeği olan insanlardır. Ve sizler açısından ne kadar kutlama yapılsa azdır. Ben bu akşam Muzaffer beye ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kendisi okulu yaparak, ne haliniz varsa görün dememiş. Kendisi okulu yaptıktan sonra okulda ki öğrencilerle, yine okulda çalışan öğretmenlerle diyaloğunu sürekli devam ettirerek okullar bağını koparmamış. Az önce öğrendim, normal şartlar da okul yapan insanlara devlet bir takım vergi destekleri sağlar. Kendisi dedi ki, ben tek kuruş vergi desteği almadım. Bu vesile ile bu duruşundan dolayı ayrıca bir teşekkürü hak ediyor, sizler adına kendisini kutluyorum. Allah’tan sizlere nice 24 Kasımları yaşatmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

EMEKTARLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından okulda 10 yılını dolduran Müdür Yardımcısı Orhan Korkmaz, Mekin Bilican ve Kemal Kayalı ile okulda 5. yılını dolduran Filiz Güçlü altın ve plaketle ödüllendirildi. Ayrıca Samda okulundan Mesleki Eğitim Merkezine tayini çıkan Müdür Baş Yardımcısı Halit Açıkgöz de altın, plaket ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.