Samda’da Bilim Şöleni
16 May 2016 / Pzt 16:36
/ 1.035 Kez Okundu
| |

Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu’nda düzenlenen ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler hayata geçirdikleri buluşları ilçe protokolü ve TÜBİTAK görevlileri ile paylaştılar.

Bugün saat 10.30’da Müşerref Muzaffer Samda Spor Salonu’nda düzenlenen açılışla sergilenen icatlar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

 

49 PROJE VE ÇALIŞMA YAPILDI

Fuarın açılışında konuşan Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu Müdürü M. Semih Evren, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl okulumuzda 2’ncisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Bilim fuarları bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinde önemli rol oynamaktadır. Batı taklitçiliğinden uzak kendimize özgü yeni fikirler, projeler üretilmesinde geleceğin teminatı genç öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak açısından oldukça önemlidir bilim fuarları. Farklı gelişimler ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatı sunan bilim fuarlarında yapılan çalışmalar bir yarışma baskısı içinde olmadığı için bilimin eğlenceli yönünü daha çok görme fırsatı yakalanmaktadır. Bu bağlamda bu yıl da okulumuzda 30 fen bilimleri, 5 matematik, 4 sosyal bilgiler, 3 Türkçe, 3 İngilizce, 3 din kültürü, 1 bilişim alanlarında toplam 49 proje ve deney çalışması yapılmıştır. Ayrıca görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım derslerine ait yıl içerisinde yapılan çalışmalar ile okulumuz fotoğrafçılık kulübünün hazırlamış olduğu sergi de bugün burada sergilenmektedir. Bugünün ortaya çıkmasında emeği geçen başta fen bilimleri öğretmenimiz Süleyman İnce olmak üzere tüm öğretmenlerimize, yarınımız olan genç mucit öğrencilerimize ve okul aile birliği üyelerimize teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.