Sarısüleyman Köyü Derneği Mesudiye’de Açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sarısüleyman Köyü Derneği Mesudiye’de Açıldı
06 Mar 2016 / Paz 18:04
/ 1.805 Kez Okundu
| |

Çorum Alaca Sarısüleyman Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Mesudiye Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılış törenin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

Porgramın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorum Alaca Sarısüleyman Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Uysal Şahin, "Çorum Alaca Sarısüleyman Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin açılış programına hepiniz hoş geldiniz. Bizler 30 yıl önce ekmeğini kazanmak için İnegöl'e gelmiş, yerleşmiş, ticaret erbabı kişiler olarak, köy ve dernek üyelerimiz ile birlikte Çorum kültür ve değerlerini yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi daha kuvvetli sağlamak için bu derneğimizi açıyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

KÖYÜMÜZE VE İNEGÖL'E HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Çorum Alaca Sarısüleyman Köyü Muhtarı Dursun Aslan, kısa bir açıklamada bulunarak, Çorum Alaca Sarısüleyman Köyü sakinlerinin böyle bir dernek açmalarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bizim köy nüfusumuz kadar bir o kadarda burada vatandaşlarımız var. Buraya hayatlarını idame ettirmek için geldiler ve bu derneği açıyorlar. Bu dernek ile beraber birlik ve beraberliğin artmasını temenni ediyorum. Derneğimiz köyümüze ve İnegöl'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

TÜRKİYE'NİN RENKLİ ÇİÇEK BAHÇESİ

Son olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Ben öncelikle derneğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Arkadaşlarımız iyi niyetler, örf ve ananeleri devam ettirmek, hemşerilerine sahip çıkabilmek, ola ki sıkıntısı olan varsa, onun derdiyle derlenmek adına çok güzel bir şekilde kurulmuş bir dernek. Gerçekten birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. Biz İnegöl olarak hep söylüyoruz; biz Türkiye'nin renkli bir çiçek bahçesiyiz. Kafkaslardan, Rumeliden, Balkanlardan, Anadolu'nun  değişiç yörelerinden gelen insanlar var İnegöl'e. Ama hiçbirimizin birbirimizden farkı yok. Ayrı gayrımız yok. Bizim için bunlar üstünlük vesilesi değil, bunlar sadece ve sadece zenginlik vesilesidir. Bizim inancımıza göre üstünlük takvadadır. İyi insan olmaktadır. Dolayısıyla memleketler bu konuda önemli değil ama şu da bir konu ki; hepimizin ait olduğu yöreler var, örf adetlerimiz var. Dolayısıyla bunları yaşatmak da, bunları anlamak ve anlatmak da aslında bizim inancımızın da bir gereğidir. Çünkü bunlar bizim değerlerimiz. Çorum özelinde şunu ifade etmem gerekirse; son 30-40 yıllık süre zarfında Çorum'un başta Alaca'sı olmak üzere, farklı ilçelerinden, köylerinden buralara göçüp gelen hemşerilerimiz var. Ben derneğimizin İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından derneğin açılışı kurdele kesilerek yapıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.