Şavşatlılar dernek binası temeli atıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şavşatlılar dernek binası temeli atıldı
25 Nis 2019 / Per 18:45
/ 3.336 Kez Okundu
| |

İnegöl Şavşatlılar Derneği Şavşat Kültür evi temel atma töreni yoğun katılım ile gerçekleşti.

20 Nisan 2019 günü eski bakan Faruk Çelik’in katılımı ile temel atma töreni yapılması planlanan İnegöl Şavşatlılar Derneği Şavşat Kültür evi hava muhalefeti nedeni ile ertelenmişti.

YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bugün ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan dernek başkanı Durmuş Aydın “Dernek başkanlarıma komisyon başkanıma ve yönetim kuruluma teşekkür ederim.  Uzun uzun yapılan tartışmalar neticesinde kendi dernek binamızı yapma kararı aldık. Yapılan kampanyalar sonucunda şuan ki Adliye’nin karşısında 240 metre kare arsa aldık. Bu arsayı satın aldıktan sonra proje çalışmalarımız devam etti. Geçtiğimiz dönem İnegöl Belediye Başkanı olan şuan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Alinur Aktaş beyi ziyaret ettik. Alinur başkanımız bize şunu dedi. Derneğiniz ciddi manada dernekçilik yapıyor bizde bu arsa ile katkımızı yaptık ancak daha geniş bir alanda faaliyet gösteren bir bina olması lazım dedi. Biz o dönemde başkan yardımcıların katlıları ile mevcut arsamız ile takas yaptık. Mevcut arsamız 600 metrekare arsamıza inşaatımıza başladık. Eksi katında gençlerimizin folklor tiyatro faaliyetleri yapacağı bir alan olacak. Birinci katta bizim normal lokalimiz olacak. İkinci katta kadın kollarımızın çalışma alanı olacak. Çatı katımızda ise yönetim kurulumuzun odası kadın kolları odası ve mescit olacak.”

BU MODELLEME ELİMİZİ RAHATLATIYOR

Kısa bir selamlamanın ardından konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Her ne kadar gecikmişte olsa güzel bir eserin ilerlediğini görmek mutluluk verici. Seçim safhasında pek çok STK’nın bizden talepleri olan bize bir yer verir misinin taleplerini çok sorguladık. İnegöl’de çok sayıda STK var ve bunlarında bizlerin talepleri var. Ben Şavşatlılar Derneği başkanı ve geçmiş başkanlarına çok teşekkür ediyorum çünkü gerçekten taşın altına sadece elini kolunu değil gövdesini de koydular.  Gittiler tapusunu satın aldılar daha sonra gelişmeler kendiliğinden doğaçlama gelişti. Burada şunu anlatmaya çalışıyorum,  gerçekten derneklerimizi önemsiyoruz karşılıklı imece usulü olmasını önemsiyor. Milletin bize vermiş olduğu parasını en güzel şekilde yine millete döndürüyoruz ve bunu da bir adalet duygusu ile yapıyoruz. Ancak buradaki modelleme bizimde kurumumuzun elini rahatlatıyor. ”

GÖNÜL BAĞI YAKINLAŞACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik ise “Bu iki güzel ilçemizin gönül bağını daha da yakınlaştıracak olan böyle bir eserin temel atma töreninde sizlerle beraberiz. Bu eserin açılış kurdelesinin kesiminde de olmayı arzu ediyorum. İnşallah bu süreçte öncelikle müteahhit firmasının da kazasız belasız bitirmesini arzu ediyorum.”

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise “Değerli hemşerilerim böyle bir ortamda temel atma değil nerede ise açılışını yapacağımız tesisin temel atma töreninde bulunmaktan çok mutluyum. Biraz önce genç kardeşimiz dedi, Şavşat sevdalıları, Artvin sevdalılar, İnegöl sevdalıları dedi ama birini unuttu. Biz hepimiz Türkiye sevdalısı ve Türkiye’liyiz. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. İnegöl mutlu ise biz mutluyuz. İnegöl’deki tüm kurumları ile hep birlikte hareket ediyoruz.”




 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.