Seçim Toplantısında Liste Krizi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Seçim Toplantısında Liste Krizi
07 Eki 2015 / Çar 16:02
/ 1.526 Kez Okundu
| |

Kaymakam Ali Akça Başkanlığında yapılan seçim güvenlik toplantısı öncesi imza listesindeki partilerin sıralaması krize neden oldu.

1 Kasım seçimleri öncesi İnegöl Kaymakamı Ali Akça Başkanlığında seçim güvenlik toplantısı yapıldı. Saat 15.00’da Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi liste krizi yaşandı.

CHP 5’İNCİ SIRAYA YAZILINCA TEPKİ GÖSTERDİ

9 partinin isminin ve İlçe Başkanının yazılı katılım listesindeki sıralamaya, CHP İnegöl İlçe Başkanı Engin Başar tepki gösterdi. Listede birinci sırada AK Parti, 2’nci sırada Demokrat Parti, 3’üncü sırada Saadet Partisi, 4’üncü sırada Milliyetçi Hareket Partisi yer alırken, Cumhuriyet Halk Partisinin 5’inci sıraya yazılması tepkiye yol açtı.

“BİZ ANA MUHALEFETİZ”

“Biz ana muhalefet partisiyiz. Neden sıralamayı meclis sıralamasına göre yapmadınız” diye tepki gösteren Engin Başar’a Kaymakamlık yetkilileri listeyi bir başka toplantıda kullanılan listeden güncellediklerini, sıralamayla ilgili kasıtlı olarak bir şey yapılmadığını ifade etti.

Listeler İlçe Başkanları tarafından imzalanırken, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel’in listeyi imzaladığı sırada “Bizim için bir problem yok” sözünü de eleştiren Başar, “Sizin için hiçbir zaman sorun olmadı zaten” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.