Seçim Yasağı Öncesi Son Açılış

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Seçim Yasağı Öncesi Son Açılış
 :
/ 712 Kez Okundu
| |

“Gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettik”

İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan, Yenice Köprülü Kavşağından Akhisar mahallesine  sorunsuz trafik akışını sağlayacak olan Akhisar Bağlantı Köprüsü, dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yenice köprülü kavşağı ile Akhisar mahallesi, Yeni İnegöl bölgesinin trafik akışını sağlayacak olan bağlantı köprüsü ile Karadere taşkınları artık ulaşımı engelemeyecek.

Dün saat 16.30’da düzenlenen açılış törenine, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti İnegöl Belediye Meclis üyesi adayları, belediye birim amirleri ile Akhisar mahallesi sakinleri katıldı.

SEÇİM YASAĞI ÖNCESİ SON AÇILIŞ

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “11 gün sonra yerel seçimler var. Bu akşam itibariyle seçim yasakları devreye giriyor. Bundan sonra herhangi bir resmi açılış töreni belediyeler açısından söz konusu değil. Hizmete açılması gereken o kadar çok projeler var ki, Allah nasip kısmet ederse, 31 Mart sabahından itibaren kaldığımız yerden devam ediyoruz açılışlara. Burası önemli bir nokta. Önemli bir çalışma. Hizmet aşkıyla çıktığımız uzun yürüyüşte, 10 yılı geride bıraktık. 10 yıl boyunca vaat değil, gerilim, bahane, mazeret değil, bütün İnegöl halkına ulaşan ve İnegöl’ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler, gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettik. İnegöl’e değer verip de ilçemizde yaşayan 236 bin vatandaşımızın her biri hizmetimizde ana ekseni oluşturdu. İnsanımızın yüzündeki gülümseme en büyük sevincimiz, gurumuz oldu. Bir taraftan geleneğin izlerini vefakarca taşıyan, öte yandan da modern bir kentin sahip olması gereken tüm alt ve üst yapılara sahip, huzurla yaşanabilir şehirler kurmak, Belediyemizin hem vizyonu hem de önceliği oldu. Projelerimizi, çalışmalarımızı, yatırımlarımızı hep bu yönde yaptık. Çünkü İnegöl, İlçelerden bir ilçe değil. Çok şükür çalışkan, müteşebbis, üreten, birbiri ile aralarındaki ilişkileri en güzel noktada tutan insanları ile her gün gelişen İnegöl’ümüz için söylenecek çok söz var. Akhisar ve Huzur mahallelerimiz 2006 yılı itibari ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçerek ilçe merkezimize bağlandıktan sonra, tam anlamıyla belediye hizmetleriyle tanışmaya başladı. Bu tarih itibarı ile de Akhisar ve Huzur mahallelerimizde tam bir dönüşüm ve gelişim yaşandı. İnegöl Belediyesi hizmetleri bu iki mahallemize ulaşmaya başladı.  Bu iki mahallemizle birlikte, içinde bin 244 konut, okul, cami ve sağlık ocağımızın yer aldığı yeni ve modern bir şehir olan TOKİ konutlarıyla  birlikte ‘Yeni İnegöl’ diye tabir ettiğimiz bu bölgede, binlerce vatandaşımız hayat sürmekte. Bugün hizmete aldığımız köprü dahil, bütün bu yaptığımız çalışmalar, hizmetler, burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve İnegöl ile bütünleşmesini sağlamaya yöneliktir” dedi.

HER İHALEMİZLE ALAKALI HAMDOLSUN ÇOK RAHATIZ

“Her ihalemizle alakalı çok rahatız, gönlümüzde çok rahat hamdolsun” diyerek MHP Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’a misilleme yapan Aktaş, “Köprümüzün hizmete girmesi ile Yenice Kasabası Köprülü Kavşağından, Akhisar Mahallesine giden ana yolda Karadere üzerine Kutu Tipi Betonarme köprü ile yol geçişi sağlamış oluyoruz. Babasultan Barajından su bırakılması ve aşırı yağış olduğu zamanlarda dere debisinin yükselmesi nedeniyle, Huzur mahallesi ve Akhisar mahallesinin bu bölgelerinde su baskınları da oluşmaktaydı. Yapılan çalışma ile hem bu su taşkınlarının önüne geçilecek, hem de Akhisar, Huzur mahalleleri ve TOKİ Toplu Konutlarına İnegöl Bursa karayolundan en yakın ve kısa yoldan ulaşımı sağlayan ana caddenin oluşturulması için dere geçişi sağlanmış oldu. İnegöl Karadere Üzerine Kutu Tipi Betonarme Menfez Geçişi Yapım işi, 31 Aralık 2013 tarihinde ihaleye çıkarılmış olup, yapılan ihalenin maliyeti 1 milyon 873 bin 204 TL’dir. Yapılan ihale sonucunda ekonomik açıdan en avantajlı teklifi sunan firma 1 milyon 322 bin 230 TL bedelle almıştır” diye konuştu.

MHP’Yİ İŞARET ETTİ

Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Her ne kadar birileri ya bu adamı devirmek için AK Partiyi saf dışı bırakmak için biz ne yapabilirizle alakalı kendince birilerine hedef göstermeye, akıl vermeye çalışsa da Allah’a hamdolsun 10 yıllık süreç zarfında yaptığımız tüm işlerle alakalı gerçekten gönül huzuru içerisindeyiz. Çok rahatız. Çok eminiz. Gecemizi gündüzümüze kattık. Rabbim de bir sürü güzellikleri bize nasip etti. Allah tekrar nasip kısmet ederse ki, bizim bundan zerre miskali şüphemiz yok. İnşallah çok daha güzellerini ilçemize kazandıracağımızdan hiçbir sakinimizin şüphesi olmasın. Çalışmalar kapsamında, Karadere üzerinde, 7x12 metre ölçülerinde 6 adet, toplam36.60 metreuzunluğunda tekli Kutu Tipi Betonarme Menfez, 7 x24 metreölçülerinde 6 adet, toplam36.60 metreuzunluğunda çiftli Kutu Tipi Betonarme Menfez (tek yön yol),91 metreuzunluğunda6 metreyüksekliğinde betonarme istinat duvarları yapılan köprümüzün uzunluğu74 metre, genişliği12 metre. Çalışmamızın bu bölümüyle, yaklaşık 116 metrelik kısmın geçişi yapılmış olacaktır. Daha sonra ikinci şerit kısmı ihale edilecektir. Yaptığımız bu çalışma ile artık araçlar Akhisar içini kullanmadan Yenice Köprülü kavşağından direkt Yeni İnegöl-TOKİ’ye çok daha sağlıklı bir şekilde geçiş yapabilme imkanına kavuşmuş oluyorlar. Milletimizin desteği ve hayır duasıyla, İnegöl’ümüz ve halkımız için hizmet üretmeyi sürdüreceğiz. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel bir şehir imar etmek için, tam kadro İnegöllü hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. Gerçekleştirdiğimiz bütün bu eserler daha güzel, daha modern bir İnegöl için yapılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Hayırlı olsun.”.

TARİH KÖPRÜSÜ

Kaymakam Ali Akça ise, “İnsanlarımız önem verdikleri durumları ve konuları şarkılara türkülere konu edinirler. Önem verdikleri hususları şarkılara yazarlar. Köprü önemli bir kavramdır. Köprü insanlar için önemlidir. Hatta o kadar önemlidir ki köprü ile ilgili sadece şarkı ve türküler söylenmemiştir. Köprüler atasözlerine de konu edinmişlerdir. Köprülerle ilgili çok güzel deyimlerimiz vardır. Köprüler niye önemli biliyor musunuz? Çünkü köprüler aşılmaz denilen engelleri aşılır hale getirir. Köprü kavramı, sadece maddi yapıyı değil, maddi yapının ötesinde çok derin anlamları var. Günümüzde geçmişe bir bağ kurarız, adına tarih köprüsü deriz. Gönülden gönüle bir bağ kurarız adına gönül köprüsü deriz. İnşallah bu köprümüz insanımıza yıllarca hizmet veren tarih köprüsü olur” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan köprü gezilerek incelendi.

MİNİKLER KÖPRÜ ÜZERİNDE

Açılışla beraber, mahalle sakinlerinin 2 ila 6 yaş arasında olan minik çocukların, köprü üzerinde gezmeleriyle renkli görüntüler oluştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

  

 

 

 

 

 

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.