Seçim Yasağını Unutup Kahvehaneyi Açınca…

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Seçim Yasağını Unutup Kahvehaneyi Açınca…
01 Kas 2015 / Paz 09:04
/ 5.718 Kez Okundu
| |

İnegöl’de seçim yasaklarını unutan kahveci, kahvehanesini açtı. Şikayet üzerine emniyet ekipleri kahveciyi uyarıp işyerini boşaltarak kapattırdı.

Türkiye bugün 26. Dönem milletvekillerini seçmek için sandığa koşarken, seçim yasakları da sabah 06.00 itibariyle başladı. Ancak İnegöl’de bir kahvehane işletmecisi, yasağı unutup kahvesini açtı.

24.00’A KADAR AÇILMAYACAK

Seçim yasağına göre; bugün saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

AÇIK OLDUĞUNU DUYAN GELDİ

Kahvehanelerin de bugün kapalı olması gerekirken, Mahmudiye Mahallesi Kasımefendi Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehane işletmecisi yasağı unutup sabah erken saatte kahvesini açtı. Çayını demleyip müşterilerini karşılayan kahvehane işletmecisi, yasaktan habersizdi. İnegöl’de tüm kahvehanelerin kapalı olması nedeniyle bu kahvehanenin açık olduğunu duyan vatandaşlar da oylarını kullandıktan sonra kahveye akın etti.

POLİS KAHVEYİ BOŞALTTI

Kahvehanenin açık olduğunu gören bazı vatandaşlar, durumu emniyete bildirdi. Söz konusu kahvehaneye gelen emniyet ekipleri, kahvehane işletmecisine seçim yasaklarını hatırlatıp işyerini boşaltması yönünde uyarıda bulundu. Kahvehane işletmecisi, polisin de yardımıyla kahveyi boşaltarak işyerini kapattı.

ÇAYLARINI KAPIDA BİTİRDİLER

Emniyet ekiplerinin uyarısı ile kahvehaneyi boşaltan vatandaşlar yarım kalan çaylarını kapıda bitirirken, bazı vatandaşların “Seçim var da biz nereye gideceğiz. Oyumuzu kullandık çayımızı içmeye geldik. Ne var bunda” diyerek uygulamaya tepki gösterdi. Kahvehane işletmecisi ise işyerini kapatarak ayrıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.