Seferler iptal edildi
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Mar 2020 / Cmt 16:32
/ 4.059 Kez Okundu
| |

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında otobüs seferlerine kısıtlama gelmesinin ardından otobüsle şehir dışına çıkışlar durduruldu. Otogarda sakinlik göze çarparken; seferler iptal olduğu ve bilet satışları yapılmıyor. İlçeden sadece Bursa ve Yenişehir’e taşımacılık yapılıyor. Otobüslerde yolcular koltuklara tekli oturtuluyor.

İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs yolcu taşımacılığına yönelik genelgesi, İnegöl otogarlarında uygulanmaya başladı. Genelgeye göre, şehirler arası otobüs seferleri valiliklerin izniyle yapılabilecek. Yolculuklar, Seyahat İzin Kurulu'nun iznine tabii olacak.
 
Kurul; tedavisi için şehir dışına sevk edilenler, birinci derecede yakınları vefat edenler, ağır hastalığı olanlar ve kalacak yeri olmayanlara müsaade edecek. Karar sonrası İnegöl Şehirlerarası Otogarında sessizlik hakim. Seferler iptal edildi. Satılan biletlerin ise iadeleri yapıldı. Bilet satışının yapıldığı yazıhaneler de kapandı.
 
İl dışına seferler tamamen dururken, sadece Bursa-İnegöl arası araçlar hizmet veriyor. Sefere çıkan otobüslerde ise önceden yayınlanan genelge ile getirilen yasaklar uygulanıyor, otobüslerin alabileceği mevcut yolcu sayısının yarısı kadar yolcu alınıyor ve ikili koltuklarda bir koltuk boş bırakılıyor
 
İller arasında seyahat etmesi zorunlu olanlar, valiler veya kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kuruluna başvurarak seyahat belgesi düzenlemesi talebinde bulunması gerekiyor.
 
Bursa Valiliği seyahat izniyle alakalı yaptığı açıklamada;
“Sayın Cumhurbaşkanımızı talimatı ile iller arası otobüs seferleri Kaymakamlık izni ile yapılabilecektir. Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması Kaymakamlık izni ile gerçekleştirilebilecektir. İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, Kaymakamların koordinesinde şehirlerarası otobüs terminalleri bünyesinde kurulan Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak ‘Seyahat Belgesi’ düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde ‘Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi’ düzenlenecektir. Belgesi olmayanların seyahat etmelerine izin verilmeyecektir.” ifadelerine yer verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.