Şehidimizin adı burada yaşayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehidimizin adı burada yaşayacak
16 May 2018 / Çar 16:04
/ 3.763 Kez Okundu
| |

İnegöl Genç MÜSİAD tarafından Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’nda İnegöllü Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer adına yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in kardeşi Ali Gençer, Kayamak Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMELİYİZ

Açılış öncesi konuşan Genç MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Coşkun, "Genç MÜSİAD olarak biz ilçe milli eğitimi ziyarete gittik. Sosyal sorumluluk projemiz var. Kendisine bir okulun kütüphanesini revize edeceğimizi söyledik, sağ olsun kendiside Gazi Paşa orta okulunu belirlediler bizde okul müdürüyle irtibata geçerek kütüphanemizin ihtiyaçlarını belirledik. Beraber ortak bir çalışmayla kütüphanenin boya, badana, kitaplıklarını, masa, sandalye ve bilgisayar sistemini komple baştan aşağıya revize ettik. şuan bitirme aşamasına geldik. En son ki aşamada şehit kardeşimiz Hüseyin Gençer'in ismini vermeye karar kıldık. İçerde de bütün inegöl şehitlerinin ismi yazan bir tablo oluşturduk. burada eğitim alan arkadaşlarımız İnegöl'de kaç şehidimiz var nerelerde görev yapmışlar bunları da bilmelerini istedik. Genç MÜSİAD olarak ekonomik anlamda bir çok iş yapıyoruz ama biz istedik ki sosyal sorumluluklarımızı yerine getirelim ve gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarına katkıda bulunalım. 

DESTEKLERİNİ DEVAM ETTİRMELERİNİ BEKLİYORUZ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, "Okul yapımında ve okul içerisindeki donatımlara kadar hayır severlerimizden destek görüyoruz. Desteklerini artırarak devam ettirmelerini istiyoruz. genç kardeşlerim gelip bana böyle bir projemiz var dediklerinde çok sevindim. Bu proje için en uygun yeri kendi aramızda tespit ettik ve bu okulumuza uygun gördük. şehidimizin isminin konulması da çok manidar oldu. buradan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum." dedi.

ÇOK FAZLA FAYDA VAR
Belediye Başkanı Alper Taban, "Bu işin içerisinde çok fazla fayda var. Birinci Fayda çocuklarımız şehitlik mertebesinin ne olduğunu anlamlandırmaya çalışacaklar. Beraberinde genç MÜSİAD'ın  böyle bir şeyi düşünmesi ve harekete geçmesi, böyle bir sorumluluğu kendinde hissetmesi takdire şayan. Sonuçta burada kütüphane yapabiliriz kararı çıkmış, Kütüphane'nin de şöyle bir  güzelliği var. Evlatlarımız kitap okuma alışkanlığı, bilinci yakalaya bilirler. Bunların çoğalak devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL MERTEBE

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, "Sevgili çocular özellikle size belirtmek istediğim bir husus var, bu kütüphaneye ismini veren Hüseyin Gencer kardeşimizin abisi Ali Gencer kardeşimizde burada aramızda. Rahmetli Hüseyin'e Allahtan sonsuz rahmet diliyorum . Hüseyin Gencer güzel dinimizin güzel kitabında da özellikle ifade edildiği gibi, çok güzel bir görevdeyken rahmetli oldu. Yaratan Allah diyorki o ölümü ve hayatı yarattı hanginizin daha güzel iş yapacağını imtahan etmek için. Hüseyin kardeşimiz vatan savunması yaparken şehit oldu bu en güzel mertebelerdendir. Biz onu hiç unutmayacağız hep anacağız." dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer adına yaptırılan kütüphane dualarla açıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.