Şehitlerimize 400 bin hatim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehitlerimize 400 bin hatim
18 Mar 2017 / Cmt 08:43
/ 990 Kez Okundu
| |

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla İshakpaşa Camisinde, sabah namazında şehitleri anma programı düzenlendi. Programda, şehitlerimiz için okunan 400 bin hatmin duası da yapıldı.

İshakpaşa Camisi’nde namaz namazı sonrası gerçekleştirilen anma programına, cemaat yoğun ilgi gösterdi.

 

İlçe Müftülüğü’nün organize ettiği programda, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ile Mevlidi Şerif okundu. Daha sonra İshakpaşa Camisi ile İlçe Müftülüğü tarafından okunan 400 bin hatmin duası yapıldı.

 

İlçe Vaizi Dr. Ömer Faruk Atan, Çanakkale Savaşı’na katılan askerlerin Allah'a olan imanlarının ve sahip oldukları üstün manevi ruhun zaferin kazanılmasındaki önemini vurguladı.

 

İlçe Vaizi Dr. Ömer Faruk Atan yaptığı açıklamada “İnegöl Müftülüğü olarak bu sabah programımız iki şekilde oldu. Bir programımız İshakpaşa’da merkezi sistemden program icra etmiş oldu hem de aynı zamanda Hacı Yusuf camisinde Müftü beyin icra ettiği ve ilçe vaizi İsmail Yıldırım tarafından icra edildi. Hafta boyunca 250 bin hatim ayrıcı İshakpaşa camisinde de 150 bin hatim okundu. Çanakkale’de şehit olan ve ahirete intikal eden gazilerimiz için.  Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptık. Sabah buluşmalarımızda yapmış olduğumuz zikirlerimizi gerçekleştirdik. Okumuş olduğumuz hatimlerin hem İshakpaşa hem de İnegöl’de başlatmış olduğumuz yaklaşık 1,5 aydır İmam Hatiplerimiz Müezzin Kayyımlar ve Kuran Kursu hocalarımızı, Kuran Kursu öğrencilerimiz ve cami hocalarımız ile beraber müşterek olarak yapmış olduğumuz bir hatim kampanyası vardı. Bu hatim kampanyasını vardı bu hatimleri okuduk. Rabbim bunları nasıl sözlü olarak dua ediyorsak fiili olarak ta dua etmeyi bizlere kabul etsin. Fiili olarak dua etmek ne demek sözlü olarak rabbim bu duaları kabul eyle dediğimiz gibi aynı zamanda fiili olarak bir vatandaş olarak millet ve ümmet uğru ile yaşamak onların bizlere bırakmış olduğu emanete sahip çıkmak birbirimize kenetlenmek birbirimizi sevmek hayra çağırmak bu bizim fiili duamızı ifade eder. Rabbim nasıl evlatlarını kına yakarak askere gönderen mevziiye gönderen anneler hangi gaye ile göndermiş. Vatan aşkı ile ümmet aşkıyla cennet misali vatan topraklarına düşman çizmesi ile basmasın. Rabbim bizlere böyle zor günleri yaşatmasın. Çanakkale’de şehitlerimizi unutmamak ile beraber vatanı için milleti için her daim şehit olduk. Rabbim bizleri her türlü iç ve dış saldırılardan muhafaza eylesin.” İfadelerini kullandı.

inegolonline.com/ haber_diger/18mart_canakkale_programi_2017_3.jpg" style="height:298px; width:450px" />

ALLAH EMANETE SAHİP ÇIKANLARDAN EYLESİN

15 Temmuz darbe girişimi ve Fırat Kalkanı operasyonlarına da değinen Atan “Aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 246 kardeşlerimizi de dualarımızı kattı. Söz konusu vatan ve millet olduğunda her şeyin teferruat olduğu hem millet hem de ümmet şuuru ile Çanakkale’de 15 Temmuz darbe girişiminde bunları gördük. Aynı zamanda uzun bir süredir devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda şanlı ordumuz güvenlik görevlilerimiz mücadele veriyor. Orada mücadele veren kardeşlerimiz vatanına hasret bir şekilde mücadele veriyor, Cenab-ı Allah hafiz ismiyle muhafaza eylesin. Bizleri de uğrunda şehit oldukları o emanetlere sahip çıkanlardan eylesin. ” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.