“Şerefli Hayat ve Şerefli Ölüm: ERBAKAN”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Şerefli Hayat ve Şerefli Ölüm: ERBAKAN”
02 Mar 2016 / Çar 22:03
/ 1.054 Kez Okundu
| |

AGD İlçe Başkanlığı tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5. yılı dolayısı ile düzenlenen anma ve anlama programına konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Mustafa Yılmaz, “Şerefli bir hayat soruyorsanız; Necmettin Erbakan’ın hayatıdır. ’Şerefli bir ölüm nedir’ diye sorarsanız Necmettin Erbakan’ın cenaze fotoğrafı her şeyi anlatıyor” dedi.

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Osmanlı Sarayı’nda düzenlenen programa; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, SP Bursa İl Başkan Vekili Salih Berber, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel,  dernek ve oda başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, AGD yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

KÂFİRLERE KORKU SALACAK BİR NESİL YETİŞİYOR

Kasım Efendi Camii İmam Hatibi Mehmet Kuyumcu’nun Kur’an-ı Kerim tila veti ve sinevizyon gösterimi program başlayan programda bir konuşma yapan AGD İlçe Başkanı Mustafa Özkan, “Mücahit Erbakan’ı anmak ve anlamak için bir araya geldik. Bu gece Erbakan hocayı anmak ve anlamaktaki amacımız Erbakanca yaşamanın gereğini ortaya koymaktır. Erbakanca yaşamak, kimsenin ayakta durmaya takati kalmadığı anda hak için koşmaktır. Erbakan hocamız 2000’li yıllarda sahabe gibi yaşanabileceğini kanıtlamıştır. AGD, bundan sonra Erbakanca bir yaşam tarzıyla hayra motor, şerre fren olacaktır. Gözyaşı döküp keşkeler dolu cümleler kurmak için toplanmadık. Erbakan hocamızı örnek alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okuma grupları, eğitim kampları, gençlere yönelik çalışmalar yaptığımız etkinliklerin bir kısmıdır. Hidayet, dirayet ve feraset sahibi bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu konferansa öncülük etmemiz müminlere ümit, kâfirlere korku salacaktır. Erbakan hocamız Siyonistlerin planlarını hep bozmuştur. Siyonistlerin sevincini kursaklarında bırakacak bir nesil olarak geliyoruz. Erbakan hocamızdan öğrendiğimiz gibi her toplantımızı yeni bir dünyayı kurmanın heyecanı ile yapıyoruz. AGD olarak bizler gerek Türkiye gerek İslam dünyasında gerekse insanlık âleminde yaşanan sıkıntıların çözümünün; ‘İslamsız saadet olmaz’, ‘Şuurlu Müslüman olmalıyız’ ve ‘Cihad etmeliyiz’ maddelerinde saklı olduğuna inanıyoruz. Yeni bir dünyanın kurulması için bütün gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.

inegolonline.com/diger_resimler/232016-220223_981831.JPG" style="height:398px; width:600px" />

“TEK ÜZÜNTÜSÜ TALEBELERİNİN ARKASINDA DURMAMASIDIR”

“Buraya gelmiş olan tüm kardeşlerimiz daneyi toplamak için gelmişlerdir” diyerek konuşmasına başlayan SP İl Başkan Vekili Salih Berber, “Erbakan hocamı akıl sahibi herkes takdir, vicdan sahibi herkes tasvip ediyor. Salondaki tüm kardeşlerimiz hocamızın mübarek davasını yürütme konusunda azim ve inançla ilerliyorlar. Hocam Siyonistlere karşı; ‘Korkmayın bunların dağları yerinden oynatacak kadar gücü olsa da Allah-ü Teâlâ’nın gücü bize yeter’ derdi. Yılmamış, boynunu bükmemiştir. Hocamın boynu bükülmedi. Bir üzüntüsü varsa kardeşlerinin, talebelerinin, hepsinin arkasında yer almamasıdır. Hocam müsterih ol. Senin bıraktığın İslam Birliğini biz ikame edeceğiz. Hangi siyasi partiden, mezhepten, görüşten olursa olsun hiçbir kardeşimizi ayırmayacağız. Hepiniz bunun bir adayısınız” şeklinde konuştu.

inegolonline.com/diger_resimler/232016-220223_249387.JPG" style="height:398px; width:600px" />

TÜRKİYE SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “AGD’nin da vetlisi olarak merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın anılması ve hatıralarının tazelenmesi adına programa katıldık. Hocamızı rahmetle anıyoruz. Necmettin Erbakan bu ülkede çığır açmış bir isimdir. 1950’li yıllarda rahmetli Menderes’in idamı sonrasında oluşmuş süreçte Müslümanlar üzerinde oluşmuş baskı, onların ticaret, bürokrasi ve birçok alanda mağdur edildiği dönemde ilkleri gerçekleştirmiş, tırnaklarıyla kazıyarak bir şeyleri elde etmiş bir insandır. Önemli icatlar yapmış bir profesör, iyi bir aile babası, siyasi parti lideri, iyi bir hatip ve kitleleri sürükleme yeteneğine sahip çok önemli bir liderdi. Erbakan hocalar çok kolay yetişmiyor. Yokluğu hissediliyor. Coğrafyamız üzerinde oynanan oyunları hepimiz görüyoruz. Müslüman komşularımız savaştırılıyor. Afrika coğrafyasında yıllardır yapılanlar ve bu fotoğraf içerisinde Türkiye’nin yerini net bir şekilde görüyoruz. Temennimiz o dur ki Türkiye bu süreçten her zaman olduğu gibi güçlenerek çıkacaktır. Bilgili, imanlı, şuurlu gençlerin, neslin ortaya koyduğu performansla bu ortaya çıkacak. Erbakan hoca yıllarca bu nesillerin yetiştirilmesi adına ömrünü feda etmiş bir insandır. AGD, İnegöl’de birçok hayırlı vakıf ve dernekten bir tanesidir. 58 bin öğrencinin olduğu bir ilçede bu tip faaliyetlere ziyadesiyle ihtiyaç vardır. Bu noktada öncülük edenlere teşekkür ediyorum. Ülke olarak önümüzde türlü fırsatlar varken beraberinde tehlikeler de var. Cenab-ı Allah şuurlu olmayı, birlik ve beraberlik içerisinde olmayı hepimize nasip etsin. Türkiye’nin liderliğine ve öncülüğüne ihtiyaç duyulan bir dönemi her zamankinden daha fazla yaşıyoruz. Rabbim, Erbakan hocamı sadece ismiyle alakalı değil onun isminin gölgesinde kalarak değil, ortaya koyduğu doğruları yaşayıp, ilke edinip uygulamayı hepinize nasip etsin” diye konuştu.

inegolonline.com/diger_resimler/232016-220223_642673.JPG" style="height:398px; width:600px" />

AGD Liseler Komisyonu Başkanı Enes Bal tarafından ilçe eğitimine verdiği katkılar dolayısı ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür plaketi takdim edildi.

 

HAYATI SİYASİ BAŞARISIZLIKLARLA DOLUYDU

Son olarak kürsüye çıkan Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz, Süleyman Demirel'in hayatının başarılarla geçtiğini belirterek, “Demirel, 7 defa Başbakan olmuş, Cumhurbaşkanı olmuş, ömrü vefa etseydi muhtemelen Başkan da olurdu. Necmettin Erbakan'ın hayatı ise siyasete, siyaset olarak bakacak olursak başarısızlıklarla doludur. 5 siyasi parti kurmuşsunuz bunlardan 4’ü kapatılmış. Siyasi hayatının serbest bölümü, yasaklı olduğu bölümden çok daha az. 50 yıllık mücadelesinde sadece 11 ay başbakanlık yaptı. Bu 11 ayın 6 ayını şeytan taşlamaktan siyaset yapmaya vakit bulamıyorsunuz” dedi.

inegolonline.com/diger_resimler/232016-220223_229708.JPG" style="height:398px; width:600px" />

“ŞEREFLİ BİR HAYAT SORUYORSANIZ; ERBAKAN’IN HAYATIDIR”

Bütün hayatın şerefli bir ölüm için olduğunu ifade eden Yılmaz, “ Şerefli bir hayat soruyorsanız; Necmettin Erbakan'ın hayatıdır. ' Şerefli bir ölüm nedir' diye sorarsanız Necmettin Erbakan'ın cenaze fotoğrafı her şeyi anlatıyor. Süleyman Demirel'in cenaze fotoğrafını gördüğümde ilk aklıma gelen üzülerek söylüyorum; Allah rahmet eylesin, ‘Bu adamın hayatta ihale verdiği insan sayısı cenazesine katılanlardan çok daha fazlaydı.’ Eğer siz siyaseti siyaset için değil de cihat için yapıyorsanız bir gün gelir Süleyman Demirel Üni versitesinde Erbakan'ı anlarsınız” şeklinde konuştu.

inegolonline.com/diger_resimler/232016-220223_816132.JPG" style="height:398px; width:600px" />

“TARİHE KARŞI SAVUNMA HAZIRLIYORUZ”

Yılmaz, Necmettin Erbakan’ın zorluklara rağmen hep gayret içinde olduğunu, Refah Partisi'nin savunma süreci başladığında, haftalarca çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, “Bir gün gece 3’te bir arkadaşımız hocaya; ‘Refah Partisi'ni kapatacaklar, biz niye bu kadar uğraşıyoruz?’ diye sordu. Hocamız da ‘Biz mahkemeye karşı savunma hazırlamıyoruz, tarihe karşı savunma hazırlıyoruz’ cevabını vermişti” açıklamalarını kullandı.

inegolonline.com/diger_resimler/232016-220223_544804.JPG" style="height:398px; width:600px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.