Şeriatı Asla Bırakmayız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şeriatı Asla Bırakmayız
 :
/ 529 Kez Okundu
| |

Hayrat Vakfı’nın davetlisi olarak İnegöl’e gelen Sudan Mavi Nil Vilayeti Belediye Başkanı El Şeyh Edhem İdris, Sudan’da şeriatı hakim kıldıklarını ifade ederek; “Bu hükümleri tutmak, bu zamanda şu İslamiyeti elde tutmak Hz. Peygamber (a.s.) ifade ettiği gibi, aslında kor ateşi elinde tutmak gibi. Ama biz sonuna kadar bu kor ateşi elimizde tutacağız” dedi.

 

Sudan’ın iktidar Partisi Ulusal Kongre Partisi’nin Milletvekili, Belediye Başkanı, parti yöneticileri ile birlikte Sudanlı işadamları ve gazetecilerden oluşan heyet, Hayrat Vakfı’nın davetlisi olarak İnegöl’e geldi. Türkiye’de farklı şehirleri ziyaret edip devlet sistemini incelemek amacıyla ülkemize gelen Sudan heyeti, İnegöl’de de belediye ve AK Partinin işleyişi konusunda incelemeler yaptı.

 

AK PARTİ’NİN SİSTEMİNİ ÖĞRENDİLER

Sudan heyeti, önceki gün Belediye Başkanvekili Turgay Yel’i ziyaret edip belediyenin işleyişi konusunda bilgi almıştı. Heyet, aynı günün akşamı da AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Hayrat Vakfı ve Rehber-Der aracılığıyla İnegöl’e gelen 1 Gazeteci, 1 Milletvekili, 1 Belediye Başkanı ve 7 İşadamından oluşan Sudan heyeti, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin işleyişi ve uyguladığı sistem hakkında bilgi almak için geldiği parti binasında, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

 

TÜRKİYE’NİN İSLAM ÜLKELERİ İÇİNDE LİDER OLMASI İÇİN DUA EDİYORUZ

İstanbul ve Bursa’da yapılan görüşmelerin ardından İnegöl’e gelen heyetin AK Parti İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında bir açıklama yapan Mavi Nil vilayeti Belediye Başkanı El Şeyh Edhem İdris, AK Parti hükümetinden ve Türkiye’den övgüyle söz etti. Kendilerinin Türkiye’de çok güzel karşılandıklarını belirten İdris, “Biz bu akşam kendi kardeşlerimizden olan Türkiye’deki Türk halkının değerli bireyleriyle bulunmaktan çok mutluyuz. Biz şunu hissediyoruz, sanki kendi vatanımızdayız. Biz buraya gelmeden önce halifelerin torunlarıyla, Osmanlı devletinin o büyük ihtişamından sonra ortaya çıkan bu devletin torunlarını sürekli duyuyor ve tanışmak istiyorduk. Bu geziyle onu yapmış olduk. Buraya geldiğimizden beri başta Hayrat Vakfının temsilcileri olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri bizleri çok güzel karşıladılar. Biz gezimizin başından beri değişik şehirleri ziyaret ediyoruz. Her gittiğimiz şehirde en güzel karşılama bu derken, bir sonraki gittiğimiz şehirde daha sıcak bir şekilde karşılanıyoruz. Sabah ve akşam dua etmek suretiyle cenabı hakkın bu güzel devleti muhafaza etmesini istiyoruz ve inşallah alemi İslam içerisinde bir lider olması için bizler dua ediyoruz” dedi.

 

TÜM MÜSLÜMANLARA ÖRNEK OLMALI

Türkiye’nin bu durumunun tüm Müslüman halklara örnek olması gerektiğini vurgulayan El Şeyh Edhem İdris, “Türkiye’ye geldiğimizden beri her gittiğimiz şehirde ayrı bir güzellik ve gelişmişlik görüyoruz. Bununla birlikte aslında bu gelişmişlik bütün Müslüman halklar için örnek alınması gerekir. Bu güzellikler adeta bir kredi mahiyetini taşıyor ve bu krediden istifade etmeliler. Özellikle Türkiye’nin son 10 yılda elde ettiği gelişmişlikten bütün halkların istifade etmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

ŞERİAT KOR ATEŞİ ELİNDE TUTMAK GİBİ

İdris, ülkelerinde şeriat kanunlarının geçerli olduğunu da vurgulayarak şöyle devam etti: “Biz başta Türkiye halkına ve Adalet ve Kalkınma Partisinin üyelerine şunu belirtmek istiyoruz; bizler şuanda Sudan’da şeriatı hakim kılıyoruz. Şeriat ile İslami kanunlar ile biz bu hükmü gerçekleştiriyoruz. Tabi bu hükümleri tutmak, bu zamanda şu İslamiyeti elde tutmak Hz. Peygamber (a.s.)  ifade ettiği gibi, aslında kor ateşi elinde tutmak gibi. Ama biz sonuna kadar bu kor ateşi elimizde tutacağız. Bütün bu gördüğümüz güzellikler karşısında bizler teşekkür etmekten aciziz. Sadece şunu söylüyoruz, Allah sizin hasenatlarınızı arttırsın.”

 

TÜRKİYE İLE SUDAN KARDEŞ ÜLKE

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli de Sudan ekibine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. “Gerçekten güzel ve özenle hazırlanmış bir grup olmuş” diyen Temelli, “Farklı gözlerle Türkiye’yi inceleme fırsatı bulacaklarını düşünüyorum. Çünkü bakış açısı çok önemli. Başkanımızın da bahsettiği gibi Türkiye ile Sudan çok eski tarihlere dayanan iki kardeş ülke. İnşallah bu geliş gidişlerle daha çok kaynaşmamızın ve her türlü ilişkimizin artmasına vesile olacaktır” ifadelerinde bulundu.

AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ın örnek alınmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Temelli, “Ülkemizin son 10 yılda ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesiyle ilişkilerimiz de artmıştır. Özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin güçlenmesini, akabinde de dost ve kardeş Müslüman ülkelere maddi manevi önderlik yapmak, yardım etmek gibi bir amacı olduğunu da zaten kendileri de biliyorlar. Bu anlamda da siyasi açıdan AK Parti’nin, Tayyip Erdoğan’ın örnek alındığını öğrenmek de bizleri mutlu etti” dedi.

 

MÜSLÜMAN ÜLKELERDE BASKI REJİMLERİ VAR

Bülent Temelli, konuşmasında Müslüman ülkelerin şu anki durumuna da değindi. Müslüman ülkelerde baskı rejimlerinin bitmesini temenni eden Temelli, “Bugün özellikle birçok Müslüman ülkede anti demokratik uygulamalarla geçmişte Türkiye’de olduğu gibi, her türlü hileyle veya farklı güç gösterileriyle sanki demokrasi varmış gibi gösterilerek, yüzde 90-95 oy almaları tabi ki aldatmacadan başka bir şey değildir. İnşallah onlarda da bu baskı rejimleri en kısa sürede biter ve özgür iradeleriyle kendi idarecilerini seçecek duruma gelirler” dedi.

Bülent Temelli, konuşmasının devamında AK Parti ve partinin işleyişi ile ilgili Sudan heyetine bilgiler verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.