Sibirya soğukları geliyor! Kar yağışı için tarih verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sibirya soğukları geliyor! Kar yağışı için tarih verdi
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Ara 2022 / Sal 19:03
/ 13.081 Kez Okundu
| |

Meteoroloji'nin art arda yaptığı uyarılar sonrası Balkanlar üzerinden beklenen Sibirya soğukları yurda giriş yaptı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek'ten geldi. Tek, kar yağışı için Aralık ayı sonunu işaret etti.

Aralık ayıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıklar düşmeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar sonrası Balkanlar üzerinden beklenen soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı.

KIRKLARELİ'NE SEZONUN İLK KAR TANELERİ DÜŞTÜ

İstanbul'da günlerdir devam sıcak hava bugün yerini dondurucu bir soğuğa bırakırken, hissedilir sıcaklık 3 dereceye kadar düştü. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte Kırklareli'nin Demirköy ilçesine sezonun ilk kar taneleri düştü.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından vatandaşlar internete koşup "ilk kar ne zaman düşecek?" sorusuna yanıt ararken, merak edilen soruyu Meteoroloji Uzmanı Adil Tek yanıtladı.

"AYIN 20'SİNDEN SONRA KAR GÖRÜLECEK"

Tek "Ayın 20'sine kadar kar yağışı olasılığı yok. Uzun soluklu kar yağışı beklememek gerekiyor. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz. Ayın 20'sinden sonra batı kesimlerde kar görülecek" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.