Sinan Aktaş’tan Bakanlığa Acil Çağrı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sinan Aktaş’tan Bakanlığa Acil Çağrı
12 Nis 2018 / Per 11:54
/ 7.767 Kez Okundu
| |

Bursa nın Nilüfer ilçesi Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda veli tarafından silahlı saldırıya uğrayan okul müdiresi ve müdür yardımcısı ile ilgili Eğitim Bir-Sen den kınama açıklaması geldi.

Olaya tepki gösteren Eğitim Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “dün Bursa nın Nilüfer ilçesi Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda öğrenci velisi tarafından okul müdiresi ve müdür yardımcısına silahlı saldırıda bulunulmuş, okul müdiresi ve müdür yardımcısı yaralı olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi altına alınmışlardır. Eğitimcilerin şiddetin hedefi olması eğitim camiasını umutsuzluğa düşürmektedir, bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ACİL ÇAĞRI!

Sinan Aktaş, “Gün geçmiyor ki ülkemizin bir okulunda eğitimciye şiddet olmasın. Daha geçen hafta Patnos Aktepe köyünde yatılı bölge okulu müdürü Yusuf Vural bir öğrencinin velisi tarafından sırtından bıçaklanmış, bir sonraki gün Kayseri Melikgazi ilçesi Kadı Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde öğretmen Gülhan Şaşmaz bir öğrencisi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak darp edilmiştir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Eğitim sistemimizde ihmaller yüzünden aktör olması gereken öğretmenin ikinci plana itilerek, bunun sonucunda meydana gelen şiddet olayları öğretmenlerin alaya alınması, darp edilmesi ve öldürülmesi geleceğimizi karartacak bir duruma dönüşmeden,  olayları ciddi bir şekilde düşünmenin zamanının geldiğini, hatta geçtiğini net bir şekilde görmekteyiz. Eğitimcilerin uğradıkları saldırılar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ciddiye alınmalı, konu ile ilgili yasal düzenlemeler bir an önce çıkarılmalıdır” dedi.

Aktaş, “İnegöl Eğitim Bir-Sen olarak bugün Bursa Nilüfer´de yaşanılan elim hadiseyi şiddetle kınıyor, arkadaşlarımıza Allah´tan acil şifalar  diliyorum. Sabır ve tahammül abidesi olan öğretmenlerimizin her zaman yanında olduğumuzu bir defa daha ifade ediyorum” diye konuştu. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.