Sis değil havamız kirli
#İnegöl | İHA
13 Ara 2019 / Cum 09:56
/ 1.409 Kez Okundu
| |

İnegöl’de iki gün aranın ardından vatandaşlar sisli bir güne uyanırken hava izleme raporunda İnegöl’ün hava kalitesi hassas olarak açıklandı.

İnegöl'de fabrika bacalarından ve evlerden çıkan katı atık dumanı sis ile birleşince vatandaşlar nefes almakta zorlanmaya başladı. Oluşan görüntü nedeniyle İnegöllüler özellikle sabah saatlerinde zor anlar yaşadı. Sisli havada sürücüler de görüş mesafesi düştüğü için araçlarıyla ilerlemekte zorluk çekti. Trafik ekipleri özellikle sisli havalarda sürücülerin yavaş ve kontrollü bir şekilde seyir etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Hafta başında başlayan sisli hava, iki gün aranın ardından ilçeyi tekrar kapladı.

İnegöl'de akşam saatlerinde sis etkili olurken; durum sadece bir doğa olayı değil. Aynı zamanda havakirliliği de kendini fazlasıyla hissettiriyor.  Zira hava kalite ölçümleri onu gösteriyor. 

HASSAS SEVİYE

Bakanlığın Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağının anlık verileri yine iç kararttı. Hava kalitesi izleme ağının verilerine göre İnegöl’ün kritik değerin üzerinde “hassas” olarak ölçüldü.

UYARI YAPILDI
Bakanlık sisteminde yapılan uyarıda ise şu ifadeler yer aldı ; Herkes sağlık etkileri yaşamaya başlayabilir, hassas gruplar için ciddi sağlık etkileri söz konusu olabilir.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.