Siyasi partilerin listesi netleşiyor! İste partilerin meclis üyesi adayları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Siyasi partilerin listesi netleşiyor! İste partilerin meclis üyesi adayları
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Şub 2024 / Pzt 18:25
/ 6.460 Kez Okundu
| |

İnegöl’de seçime girecek siyasi partilerin meclis üyeleri listesi belli olmaya başladı. İşte kulislerde adı geçen ve meclis üyesi aday listelerinde yer alacak isimler.

Meclis üyesi listelerinin teslim edilmesi için artık 24 saatten az bir süre kaldı. Yarın saat 17.00’da siyasi partiler aday listelerini teslim etmiş olacak. 3 günde listelerde askıda kalma süresi var bu süreç zarfında ise bazı isimlerde değişiklik olma ihtimali yüksek.

AK PARTİ'DE YRP ÖNLEMİ

İktidar partisi ise listesi kesinleşmesine rağmen, listede yer alacak isimlere hayırlı olsun bile denmedi, liste sır gibi saklıyor. Listenin sır gibi saklanmasındaki en büyük gerçek ise Yeniden Refah Partisi olarak gözlenmekte.

Yeniden Refah Partisi, ülke genelinde AK Parti’ye küsmüş bir çok ismi ya aday gösterdi yada meclis üyesi listesine yazdı. AK Parti ilçe yönetimi ise İnegöl’de böyle bir pozisyona düşmemek için listesini sızdırmamak için yoğun bir mücadele veriyor.

4 İSİM DEVAM EDİYOR
Bu kadar yoğun bir mücadeleye rağmen listeden sızan isimlerde var elbet. İlk bilgiler mevcut meclis yönetiminde birçok ismin değiştiğini öğrendik. Partinin eski isimlerinden Ali Toprak, Süleyman Yılmaz ve Mehmet Akif Kılıç listede yer alıyor. Bunun yanında mevcut meclis üyeleri Selahattin Külcü, Halide Serpil Şahin, Ayhan Güleç ve Selim Emre Aydın’ın da listede yer aldığı kulislerde konuşuluyor.

TEŞKİLATTAN 2 İSİM

Ak Parti mevcut ilçe yönetiminden ise Hatice Tuna ile Melih Ateş’in listede yer aldığı öğrenildi. Bir başka dikkat çeken isim ise 2014 seçimlerine Alinur Aktaş’a karşı aday adayı olan Hasan Aydın ve Necmettin Çamlıdere. Bu 2 isimin Yeniden Refah Partisi’ne kaçacak oyları engellemek için listede yer aldığını düşünüyorum. Bir dikkat çeken isim ise İnegölspor’un eski başkanı Kani Ademoğlu’nun yer aldığı konuşuluyor. AK Parti’de dikkat çeken bir başka durum ise teşkilattan listeye yazılan isimler. Çünkü bir çok teşkilat üyesi meclis listesinde yer almak için görevinden istifa etmişti.

MHP'NİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

MHP’nin ise ittifak listesi içinde 8 isimi verdiği bu sıralamanın bir önceki seçimdeki gibi olacak. MHP’den listede yer alan isimler şu şekilde; Yücel Erim, Murat Tunç Bircan, Faruk Toptaş, Ali Akal, Cihan Demirtaş, Yüksel Usta, Nadim Sancar, Cavit Dülger. 

YRP, AK PARTİ'NİN KÜSKÜNLERİNE OYNUYOR

Seçimlerde bana göre en dikkat çekecek parti İnegöl’de Yeniden Refah Partisi olacak gibi. AK Parti’ye kızgın seçmen daha önce gidecek alternatif parti bulamadığı için tekrar AK Parti’ye oy veriyordu. Bu seçimde Yeniden Refah Partisi alternatif bir parti konumunda olacak gibi gözüküyor, sokak bunu söylüyor.

YRP'DE İSİMLER BELLİ OLUYOR
YRP ise AK Partili birkaç isime teklif götürmüş bununla alakalı ne cevap geldi bilemiyoruz ama listede bazı isimler belli oldu.
Kulislerde konuşulanlara göre YRP’de meclis listesinde yer alacak isimlerden bazıları ise şu şekilde; akademisyen Yunus Emre Ay, Emekli zabıta komseri Fehmi Doğan, iş adamı Ayhan Kılıçer, iş adamı Necati Yalçınyiğit, avukat Gözde Çelik, Nureddin Mihrali, Ercan Emre, Mehmet Ergün, Mehmet Ersan, ilçe başkanı İlhan Baykan Ali Rıza Kara. YRP’nin kontenjan isimlerinden listede Mehmet Ersan ve Hayrullah Şahan isimlerinin olduğu ilk gelen bilgiler.

SAADETTE LİSTE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Saadet Partisi’nde liste hazırlıkları devam ediyor. Birkaç önemli isime teklif götürüldüğü bu isimlerden cevap beklendiğini öğrendim. Listede Fikret Bayram , Murat Balakuş isimi olduğu kulislerde konuşuluyor.

REGAİP KORKMAZ İLE DEVAM 
İYİ Parti ise meclis listesi için çalışmalarına devam ediyor. Mevcut isimlerden Regaip Korkmaz’ın bir tek listede yer aldığı kulislerden gelen bilgi. Eski ilçe başkanı Eray Soral’ın da listede yer aldığı bilgisi geldi.

İsimler netleştikten sonra yorum yapmak daha kolay olacak. Her ne olursa olsun kim kazanırsa kazansın birinci önceliğimiz İnegöl kazansın.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.