Sizde hayvan dostu işletme olmak ister misiniz ?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sizde hayvan dostu işletme olmak ister misiniz ?
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Eki 2020 / Pzt 08:46
/ 1.817 Kez Okundu
| |

İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubu 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “4 Ekim Dünya genelinde hayvanları koruma günü olarak her yıl kutlanmaktadır. Bizim için sokak hayvanları bizlerle yaşayan fakat aynı dili konuşamadığımız dostlarımızdır. Onlar sevgilerini, ilgilerini, dertlerini bize bakışları ile anlatıyor biz onları görüyoruz ve duyuyoruz. Bu anlamda onların sesi olmak adına bu özel günü bir farkındalık ile canlandırmak istedik.

Kent konseyi sokak hayvanlarını koruma çalışma grubu olarak 6 senedir sokak canları için çeşitli projeler üretmekte ve onların refahı beslenmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Bu süreçte bizimle birlikte sokak hayvanlarının bakımlarını üstlenen beslenmelerini sağlayan kent konsey üyeleri, İDOHA derneği üyeleri ve bağımsız gönüllü olan kişilerin iş yerlerine kapı girişleri için bir çıkartma tasarladık. Çıkartmalarda ' bu işletme hayvan dostudur ' yazıyor. Çıkarmaları yapıştıracağımız iş yerleri gerçek anlamda sokak hayvanlarının her zaman yanında olan yerlerdir.

Bu özel gün için geçen sene İnegöl sahipsiz hayvanlar bakım merkezinde gönüllü genç liseli hayvan sever gençlerimiz bir konser vermişlerdi. Gönül isterdi ki yaşadığımız pandemi süreci olmasa çok büyük bir kutlama yapalım sessiz dostlarımızın sesi olalım. Yaşadığımız bu zor süreç tüm insanlık adına kayıpsız, sağlıklı geçer umarım. Daha nice etkinlikler ve projeler yapmak için bir an önce bu zor sürecin geçmesini diliyorum.

İnsan olarak her canlının kendi doğal ortamında yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Fakat doğal ortamları bozulan sokak hayvanları bugün bizim varlığımıza ihtiyaç duyuyorlar. Bizden bahsederken belirli bir kurum, dernek yada oluşumdan bahsetmiyorum. Hepimize ihtiyaçları var. Sokak, kapı önü ve doğa beslemeleri yapmak zorundayız. Artık betonların hakim olduğu bu şehirde ne köpekler ne kediler ve ne de kuşlar yiyecek bulamıyorlar.

Biz aklı olan insanlar, aç ve susuz iken sakin kalmayı başaramıyoruz. Buna rağmen bazı insanlar istiyor ki bir kez olsun önüne bir kap yemek bir kap su koymadığı, kaç gün aç ya da susuz olduğunu bilmediği hayvanlar sakin olsun yada hasta olmasın. Bu mümkün değildir.

Sokak hayvanları için Evimizin önüne, sitemizin önüne, işyerimizin önüne bir kap su, bir kap mama koymak bugün bizim insani görevimizdir. İlerleyen günlerde tasarımı süren mama ve su kaplarını 'hayvan dostu işletme'  yapışkanlarını yapıştırdığımız yerlere montalama yapıp dağıtacağız.

Daha yaşanabilir bir dünya için, sokak hayvanlarının dostu olmalı ve içimizdeki sevgiyi büyütmeliyiz.

Sokak hayvanlarını Sevelim, koruyalım, besleyelim ve hastalıklarına duyarlı olalım. Sadece bizim değil, onların da yaşam hakkı olduğunu unutmayalım. Yaşam hayatın tüm renkleriyle güzeldir.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.