SMF Mühendislik’ten doğalgaz tasarrufu tüyoları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
SMF Mühendislik’ten doğalgaz tasarrufu tüyoları
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Kas 2019 / Sal 17:56
/ 5.836 Kez Okundu
| |

İnegöl’de doğalgaz sistemleri üzerine faaliyet gösteren SMF Mühendislik, yaklaşan kış öncesi vatandaşlara doğalgaz zamlarından korunmanın yollarını anlattı.

 
Vatandaşlara daha ekonomik ısınmanın ve yakıt tasarrufunu anlatan Smf Mühendislik İşletme Yetkilisi Volkan Salman şunları söyledi; "Smf Mühendislik olarak siz değerli inegöl halkına kış aylarına girdiğimiz bu günlerde  ve günümüzün doğalgaz zamlarına karşı tasarruflu ve konforlu bir kış geçirmeniz için bazı püf noktaları sunmak istedik.
Binaya yapılan Mantolama yöntemiyle ısı yalıtımı yapılmasının yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlaması doğru ve önemli bir yöntemdir.

PETEKLERİN ÖNÜ MUTLAKA AÇIK OLMALI
Peteklerin önünü eşya ile kapatmamak, perde ile örtmemek ve peteği kurutma için kullanmamak ve Peteklerin arkasındaki ısı kaybını ısı yalıtım plakalarıyla engellemek doğru ve önemlidir.
Kombiyi tüm gün kapattığımız zaman hem evimiz hem de sistemde dolaşan ısıtma suyumuz tamamen soğuyacaktır. Akşam açtığınızda kombiniz evi istediğiniz sıcaklığa eriştirmek için fazla güç sarf edecek ve daha fazla yakıt tüketecektir. Bu yanlış bir yöntemdir. Odaları tamamen soğutmaktansa belli bir sıcaklığa düşürerek daha faydalı bir ısıma sağlayabiliriz.
Peteklere ısı ayarlı Termostatik vanalar veya genel anlamda oda termostatı kullanarak istediğimiz konfor sıcaklığında odalarımızı gereksiz ısıtmayarak da tasarruf elde edebiliriz.
Kış öncesi, kombilere yetkili firmalar tarafından bakım yaptırılması gerekir. Böylece ısınma konforunu ve verimini artırmış olursunuz. Pişirme ocaklarınızın bulunduğu ortamdaki cam menfezlerini kapatmamanız sağlık ve tasarruf  açısından çok önemlidir.  



ODA SICAKLIĞI ÖNEMLİ
Önemli olan odalarımızı konfor sıcaklığında tutmaktır. Örneğin salonu 20, başka bir odayı 18, sürekli kullandığımız bir odayı da 22 derecede tutmak doğru bir ısınma yöntemdir. Bir odanın peteğini tamamen kapatıp diğer odayı ısıtarak tasarruf elde etmek mümkün değildir
Her bir derecelik fazla ısıtma yüzde 6'lık ekstra bir maliyete neden olur. Örneğin 22 derecede tutmak istediğiniz bir odayı 25 dereceye çıkarırsanız yüzde 12’lik fazla bir faturaya neden olursunuz.
Smf doğalgaz ailesi olarak yuvanızda kışın soğunu hissetirmeyerek sıcacık ve tasarruflu günler geçirmenizi dileriz… 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.