Somuncu Babadan Ramazan Yardımı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Somuncu Babadan Ramazan Yardımı
 :
/ 320 Kez Okundu
| |

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından her yıl ramazan ayında yapılan yardımlar kapsamında İnegöl’de de 50 erzak kolisinin dağıtıldığı bildirildi.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, yardımlarını ramazan ayında da sürdürüyor. Kandil geceleri dağıttığı Somuncu Baba ekmeği ile tanınan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, ramazan ayında iftar sofraları, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı ve erzak kolileri çalışmalarını Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de sürdürüyor. Bu kapsamda İnegöl’de 50 adet erzak kolisi dağıtımı yapıldı.

Somuncu Baba hayrına yapılan tüm yardımlar hakkında bilgi veren Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı İnegöl Gönüllüsü Recep İhtiyar, vakıfları tarafından Türkiye genelinde yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede ihtiyaçlı ailelere, iftar saatinde sıcak yemek servisi yapıldığını söyledi. Hayırseverlerin yaptıkları yardımlarla oluşturulan havuzda sıcak yemek, iftar ve yardım kolisi gibi türlerde yardımların ihtiyaçlılara ulaştırılmak üzere çalışmalarının sürdüğünü anlatan İhtiyar, “Ramazan ayının ruhuna uygun olarak paylaşılacak ve kardeşlik duyguları da pekiştirilecektir. Darende ile temsilciliklerimizin bulunduğu birçok ilde binlerce kişiye sıcak yemek yardımı ilk iftarla başlayıp, ramazan ayı boyunca sürdürülecek, uygulamada önceden belirlediğimiz ihtiyaçlı ailelere düzenli olarak yemekleri ulaştırılacaktır. Evlere iftar servisi uygulaması ile özellikle yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede olan insanlarımızın ramazan ayında iftarını sıcak yemeklerle yapması sağlanmaktadır. Beslenme uzmanlarının hazırladığı ve her gün değişen menüler ile sağlıklı ortamlarda üretilen yemekler özel hazırlanmış alüminyum kaplarla kişi sayısınca iftar saatine yakın evlere ulaştırılmaktadır. Yemeklerin yanı sıra içecek, meyve, ekmek gibi ikramlar da sunulmaktadır” dedi.

Ramazan yardım faaliyetleri kapsamında vakıflarının Türkiye genelinde çok sayıdaki il ve ilçe merkezlerinde 10 bin aileye gıda paketi yardımı yaptığını da kaydederek şöyle konuştu: “Özel hazırlanan kolilerdeki ihtiyaç malzemeleri daha önceden tespiti yapılan ailelere ulaştırılacaktır. Vatandaşlarla iftar coşkusunu paylaşmak için ise vakfımızın 22 temsilciliği tarafından çeşitli yerlerdeki iftar çadırlarında yüz binlerce kişiye yemek ikram edilecektir. Geleneksel hale getirdiğimiz Somuncu Baba Camii önündeki Hulusi Efendi İftar Sofrasında ise her gün yaklaşık bin kişiye iftar verilmektedir. Somuncu Baba Caminin manevi ikliminde namazgaha serilen sofralarda her gün farklı çeşitlerde yemek ile su, hurma, ekmek, meyve, peçete gibi tüm ihtiyaç malzemeleri hazırlanarak vatandaşların iftar yapmaları sağlanıyor. Yerli ve yabacı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesindeki iftar sofraları tüm vatandaşlara açıktır. Zengin, fakir herkes yan yana iftar coşkusunu yaşamaktadır.”

İNEGÖL’DE 50 YARDIM KOLİSİ DAĞITILDI

Recep İhtiyar, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından yapılan yardımlar kapsamında İnegöl’de ise 50 adet yardım kolisinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.