Sorunlar çözülmezse mobilyacı büyük sıkıntı yaşayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sorunlar çözülmezse mobilyacı büyük sıkıntı yaşayacak
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Eki 2020 / Per 15:52
/ 6.253 Kez Okundu
| |

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ham madde temini ve sürekli gelen zamlar sonrası mobilya üreticisinin zorda olduğunu, sorunların çözülmediği takdirde mobilyacının büyük sıkıntı yaşayacağını söyledi.

MODEF değerlendirme toplantısında sünger,cam ve aynaya gelen zamlar ve hammadde temininde yaşanan sıkıntılar hakkında konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda mobilyacıların büyük sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Yavuz Uğurdağ’ın açıklamaları şu şekilde;

Başta sünger olmak üzere cam, ayna gibi ürünlerde sorunlar olmaya başladı. Ciddi oranlarda zamlar gelmeye başladı. Bu zamlar yüzde 80-90 seviyelerini aşmaya başladı.  Bunun yanında hammadde temininde de zorluklar yaşıyoruz. Hem çok ciddi zam oldu hem de ürünü bulamıyoruz. Bu süreci biz hem derneklerimizin vasıtasıyla hem de ticaret sanayi odamız vasıtasıyla sünger üreten firmalar ile görüşerek bir çözüm bulma yolunca ciddi gayret sarf ediyoruz. Raporlarımızı hazırladık, başta TOBB olmak üzere Ticaret Bakanlığı’mıza Sanayi Bakanlığımıza gümrük bakanlığımıza sünger başta olmak üzere tüm sorunlarımızı ilettik. Yurt dışından gelen süngerin hammaddesi tedarikinde ciddi sıkıntı var. Bu sorunun çözümü için ivedilikle çalışmalar yapıyoruz. İTSO olarak bu süreci yoğun bir şekilde takip ediyoruz. Mobilyacılar Odamız İMOS derneğimiz diğer derneklerimiz de kendi kurum ve birlikleri ile bu süreci çözmek için mücadele ediyorlar. Şuan sorunlarımız devam ediyor zamlar devam ediyor. Pandemi sürecini üretim kaybı ile geçirdik. Pandemi sonrası üretimde iç piyasada ve ihracatta hızlanma oldu. Tam bu hızlanmayı yakalamışken ham madde sorunu ve zam sorunu ile karşılaşmak istemezdik açıkçası. Büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Bu süreç 5 ay devam eder mi bunun endişesi üreticilerimizde mevcut. Gerekli kişi ve kurumlara sorunlarımızı iletiyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu sorunun çözülür yoksa çok büyük sıkıntı yaşayacağız   


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.