Sosyal medyadan ince mesaj
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Tem, 2020 / Çar 11:34
/ 6.928 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile Saadet Partisi ilçe başkanı Hasan Eroğlu sosyal medya üzerinden birbirlerine mesaj verdiler.

İnegöl’de sabah saatlerinde yağan yağış sonrası, İnegöl’ün alt yapı problemi yine ortaya çıktı. İnegöl’de yine bilindik manzaralar yaşamdı, İnegöl’de birçok bölgede su baskını yaşandı.

BAŞKAN TABAN AFET DEDİ
Yaşanan su baskınları sonrası İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban sosyal medya hesabından yaşanan yağışın afet olduğunu öne sürerek “Allah şehrimizi, ülkemizi her türlü afetten korusun inşallah” ifadelerini kullandı.

HASAN EROĞLU TEVEKKÜL ÖRNEĞİ VERDİ
Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın kullandığı aynı fotoğrafı kullanarak tevekkül olayına dikkat çekerek ““Bir adam Peygamber Efendimize (SAV.) “Ey Allah’ın Resulü! Devemi bağlayarak mı yoksa salıvererek mi Allah’a tevekkül edeyim?” diye sordu. Peygamber Efendimiz (SAV) “Deveni bağla, sonra Allah’a güven ve dayan” diye cevapladı. " ifadelerini kullandı.

TEVEKKÜL NE DEMEK?
Tevekkül sözlükte “güvenmek, dayanmak, işi başkasına havale etmek” anlamlarına gelir. Terim olarak ise “hedefe ulaşmak için gerekli olan maddi ve manevi sebeplerin hepsine başvurduktan sonra Allah’a dayanıp güvenmek ve işin sonrasını Allah’ın takdirine bırakmak” demektir. Meselâ bir çiftçi önce zamanında tarlasını sürüp ekine hazırlayacak, tohumunu atacak, sulayacak; mahsulünü zararlı bitkilerden arındırıp ilâcını atacak, gerekirse gübresini de verecek, ondan sonra iyi ürün vermesi için Allah’a güvenip sonucu O’ndan bekleyecektir. Bunların hiç birisini yapmadan “kader ne ise o olur” tarzında bir anlayış tembellikten başka bir şey değildir ve İslâm’ın tevekkül anlayışıyla bağdaşmaz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.