'Soykırım iftirası atanlar Türkiye’den özür dilesin'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
'Soykırım iftirası atanlar Türkiye’den özür dilesin'
#İnegöl | Haber Merkezi
27 May 2024 / Pzt 15:31
/ 3.560 Kez Okundu
| |

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Türklerin Ermenilere karşı soykırım yapmadığı, soykırım iddiasının iki ülke arasındaki ilişkileri kötüleştirmek için ortaya atıldığı yönündeki söylemlerine ilişkin açıklama yapan Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, “Yıllardır soykırım iftirasında bulunup Türkiye’ye ithamda bulunan başta Amerika Temsilciler Meclisi ve AB ülkelerini Türkiye’den özür dilemeye bekliyoruz” dedi.

Ermenistan’da yayın yapan Hraparak gazetesinin haberine göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan partisinin Genç Demokratlar Okulu’nun basına kapalı geçekleştirilen toplantısında yaptığı konuşmada, 1915 olaylarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Haberlere göre Paşinyan’ın Türklerin Ermenilere karşı soykırım yapmadığı, soykırım iddiasının iki ülke arasındaki ilişkileri kötüleştirmek için yapıldığını söylediği iddia edildi. Habere göre Paşinyan, çok sayıdaki seyircinin önünde yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Ermenilere karşı soykırım yapılmadığını ve bu iddiaların İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra o topraklardan gelen vatandaşları Türkiye'ye karşı örgütlemek için Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) tarafından ortaya atıldığını belirtti.
 
“SOYKIRIM DİYENLER ÖZÜR DİLESİN”
Çıkan haberler Ermenistan ve Paşinyan kanadından yalanlanmazken, Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların bir itiraf olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Ermenistan kendilerini kullanarak Türkiye’ye oyun kuranların amaçlarının Ermeni halkını korumak ve savunmak olmadığını anlamaya başlamış olacak ki gerçekleri itiraf etmeye başladılar. Bu itiraf, aynı zamanda ülkemizin yıllardır maruz kaldığı iftiraların da kanıtıdır. Şimdi yıllardır soykırım iftirasında bulunup Türkiye’ye ithamda bulunan başta Amerika Temsilciler Meclisi ve AB ülkelerini Türkiye’den özür dilemeye bekliyoruz. Sadece onlar da değil, TBMM’de çıkıp soykırım diyenler vardı, onlar neredeler ve bu konuda ne diyecekler merakla bekliyoruz. Ülkemizde de bu açıklamalara sessiz kalan tüm oluşumları ve siyasi partileri kınıyoruz. Kimsenin gündeme getirmemesi çok acı” dedi.
 
KAFALARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTU
Bu açıklamaların ardından Paşinyan’ın bir helikopter krizi yaşadığına da değinen Yazıcı, “Paşinyan bu itirafların gündeme gelmesinin ardından bir helikopter yolculuğu sırasında acil iniş yapmak zorunda kaldı. Bunun bir suikast şüphesi olması da kafa karıştırıcı” diye konuştu.
 
“DÜNYAYA DUYURACAK ADIMLARI ATMALIYIZ”
Turgay Yazıcı Paşinyan’ın açıklamalarının dünyaya duyurulması gerektiğine de vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bu itiraf burada kalmamalı. Devlet büyüklerimiz, siyasi partiler, duyarlı STK’lar soykırım olmadığını tüm dünyaya duyurmalı. Kendi itiraflarıyla bu iftiralar çürütülerek sonsuza dek kapatılmalı. Biz Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği olarak bu organizasyonları yapmaya talibiz. Duyarlı herkesi göreve çağırıyoruz.”


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.